Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα
Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

ΠΙΣ: Επιστολή προς Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ για εξόφληση οφειλών

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι τα ιδιωτικά ιατρεία, εργαστήρια και κέντρα λειτουργούν στο όριο καθώς "οι προμήθειες των υλικών (αντιδραστηρίων και λοιπών υλικών), απαιτούν προκαταβολή από τους προμηθευτές, στις οποίες είναι δύσκολο να ανταποκριθούν".



Στην ίδια επιστολή αφού γίνεται μνεία στις ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα μας το προεδρείο του ΠΙΣ επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη «να ενισχυθούν τα Δημόσια Νοσοκομεία στον προϋπολογισμό τους, δεδομένου ότι οι δυνατότητες λειτουργίας τους, αυτή τη στιγμή είναι περιορισμένες.
Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες ιδιωτικές δομές, οι οποίες παρέχουν περίθαλψη στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους».

Καταλήγοντας αναφέρουν ότι « η συνεργασία σας με τον αρμόδιο Υπουργό, πιστεύουμε ότι θα ενεργοποιήσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα θέματα της περίθαλψης, με τρόπο που δεν θα δημιουργήσει προβλήματα, στους έχοντες ανάγκη υπηρεσιών υγείας συμπολίτες μας.

Επιπρόσθετα, τα 24 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είχαν εξασφαλιστεί για το 2014, δεν έχουν κατά πληροφορίες μελών μας, προστεθεί στον προϋπολογισμό των διαγνωστικών εξετάσεων (2014), προκειμένου ανάλογα να υπολογιστεί το ατομικό όριο (πλαφόν), ανά πάροχο υγείας και αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα όσον αφορά την περαιτέρω λειτουργία των ιδιωτικών εργαστηρίων (λόγω claw back-rebate)».

ΠροηγούμενοΕπόμενο