Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Παρενέβη εισαγγελέας στη Κρήτη για τις ελλείψεις φαρμάκων


 

Η έλλειψη ρευστότητας έχει προκαλέσει δραματικές ελλείψεις στα φάρμακεία του Ηρακλείου, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Γιάννης Τσικανδηλάκης δέχθηκε τηλεφώνημα και από την εισαγγελέα που ζητούσε ενημέρωση γαι την κατάσταση που υπάρχει μετά από διαμαρτυρίες πολιτών ότι δεν μπορούν να βρουν τα φάρμακά τους.




 

Ο ίδιος είπε στην εφημερίδα "Πατρίς": "Ενημέρωσα την εισαγγελέα ότι υπάρχει σοβαρότατο θέμα με τις ελλείψεις φαρμάκων. Δεν ξέρουμε τι λύση θα βρεθεί”.


 

Εντωμεταξύ Τον κώδωνα του κινδύνου για ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας στα ταμεία των φαρμακείων κρούουν οι φαρμακοποιοί, ενώ ο Πανελλήνιος Σύλλογος συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το απόγευμα.

 

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) δεν έχει καταβάλλει στους φαρμακοποιούς τις οφειλές του Ιανουαρίου 2015, οι οποίες υπολογίζονται περίπου στα 160 εκατ. ευρώ.


 

«Η αδυναμία πληρωμής του ΕΟΠΥΥ για τη φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων δημιουργεί ντόμινο ελλείψεων σε ολόκληρο τον κλάδο διακίνησης του φαρμάκου» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος.


 

Οι φαρμακοποιοί εκτιμούν ότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η αγορά θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο, με τον κ. Λουράντο να υπογραμμίζει ότι η Πολιτεία οφείλει να βάλει στις άμεσες προτεραιότητές της το φάρμακο.

 

«Αν τα φαρμακεία δεν εξοφληθούν δεν μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα, που ήδη διαθέτουν στους ασφαλισμένους με πίστωση. Η ρευστότητα των φαρμακείων επιβάλλεται από τους κανόνες της αγοράς, γιατί αλλιώς, φαρμακαποθήκες και φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα δίνουν φάρμακα στα φαρμακεία» εξηγεί ο πρόεδρος του ΠΦΣ.


 

«Η καθημερινή αγωνία του φαρμακοποιού είναι να έχει φάρμακα να δώσει στους ασφαλισμένους. Στον φαρμακοποιό θα τρέξει με αγωνία ο ηλικιωμένος και ο ασθενής και σε αυτόν θα στηρίξει τις ελπίδες του για να βρει το φάρμακό του. Έτσι, λοιπόν, το πρόβλημα της αγοράς επικεντρώνεται στα φαρμακεία» δήλωσε ο κ. Λουράντος. Επίσης, σημείωσε: «Ως κλάδος αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αλλά η υγεία του ελληνικού λαού είναι αδιαπραγμάτευτο αγαθό» επισημαίνοντας το αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

 

ΠροηγούμενοΕπόμενο