Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Πάει... σύννεφο το βερεσέ στην Ρόδο



Στην πλειονότητα τους είναι συνταξιούχοι, που με την πενιχρή τους σύνταξη προσπαθούν να καλύψουν τουλάχιστον την σίτιση τους- και αυτή με μεγάλη δυσκολία- αφήνοντας πίσω τα φάρμακα που είναι αναγκαία για την υγεία τους αν και σε κάποιες περιπτώσεις η μη χρήση τους μπορεί να αποβεί … μοιραία.

Έτσι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι φαρμακοποιοί αναγκάζονται να κρατούν «τεφτέρια» όπως συμβαίνει στην Ρόδο, ακόμα και στα φαρμακεία που θεωρούνταν τα καλύτερα, στη περιοχή.

Αυτό σημαίνει πως η προμήθεια των φαρμάκων γίνεται με… βερεσέ, με τον πρόεδρο του Συλλόγου των Φαρμακοποιών Δωδεκανήσου, Νίκο Φουτούλη, να κάνει λόγο για «απελπιστική κατάσταση».

Ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών, είπε επίσης, ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα, είναι επιδεινούμενο και ότι κανείς δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει πως θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση.

«Επιδιώκουμε να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους συμπατριώτες μας – είπε ο ίδιος. Είναι οι άνθρωποι με τους οποίους γνωριζόμαστε χρόνια. Είναι οι ηλικιωμένοι γείτονες και φίλοι μας. Βάζουμε πλάτη ως φαρμακοποιοί σε αυτή την αγωνία και την δοκιμασία τους. Εμείς δεν είμαστε όμιλοι εταιριών να βάζουμε σε ζυγαριά τα κέρδη και τα οφέλη μας.

Είμαστε κομμάτι αυτής της κοινωνίας, παλεύουμε κι εμείς μαζί με όλο τον κόσμο και όσο αντέχουμε τόσο θα είμαστε δίπλα στον Ροδίτη και τον Δωδεκανήσιο» - κατέληξε ο ίδιος.