Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Οι επείγουσες ανάγκες των γιατρών του λεκανοπεδίου

 


Σχεδόν το σύνολο των φορέων υγείας έχουν ζητήσει, μέσω των εκπροσώπων τους, να συναντηθούν άμεσα με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας θεωρώντας ως κρίσιμες τις εκκρεμότητας που υπάρχουν για τους ασθενείς.


Οι γιατροί του ΠΙΣ, του ΙΣΑ, της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, οι νοσηλευτές της ΕΝΕ αλλά και οι νοσοκομειακοί γιατροί αφού απέστειλαν συγχαρητήριες επιστολές στους νέους υπουργούς τους ζητούν να προγραμματίσουν συναντήσεις ώστε να ενημερωθούν για τα τρέχοντα προβλήματα τους.


Ήδη, οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά θέτουν με έγγραφό τους τις απόλυτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης:


  • Επειγόντως προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, με προτεραιότητα τις ΜΕΘ και τα ογκολογικά νοσοκομεία.
  • Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Οριστική και μόνιμη λύση για τη δωρεάν νοσηλεία των ανασφάλιστων.
  • Δραστικά μέτρα με προσλήψεις σε μόνιμες θέσεις και άλλα κίνητρα, για να σταματήσει η μετανάστευση νέων γιατρών και άλλων υγειονομικών προς το εξωτερικό.
  • Αποκατάσταση των σοβαρότατων μισθολογικών απωλειών των υγειονομικών, με πρώτο άμεσο βήμα την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων.
  • Κατάργηση κάθε χαρατσιού για τους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.