Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Νοσοκομειακοί γιατροί: Οι εφημερίες δεν είναι βίτσιο. Πληρώστε μας


Απλήρωτοι και έντονα δυσαρεστημένοι είναι οι νοσοκομειακοί γιατροί για εφημερίες που έχουν πραγματοποιήσει και στέλνουν μήνυμα με νόημα στον υπουργό Υγείας πως η εφημεριακή απασχόληση δεν είναι ούτε «βίτσιο», ούτε «επιθυμία» των νοσοκομειακών γιατρών, αλλά αναγκαία για την κάλυψη των ασθενών.



Με ανακοίνωσή τους, οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ζητούν να καθοριστεί άμεσα το χρονοδιάγραμμα της εξόφλησης των εφημεριών (τακτικών, πρόσθετων) των τελευταίων τριών μηνών καθώς και των παλαιότερων οφειλόμενων δεδουλευμένων, για τα οποία όπως επισημαίνουν, υπάρχει κίνδυνος να παραγραφούν αν δεν εξοφληθούν έως το τέλος Απριλίου.

«Δυστυχώς, φαίνεται πως είναι αναγκαίο να επισημάνουμε και στη νέα πολιτική ηγεσία τα αυτονόητα, δηλαδή πως η εφημεριακή απασχόληση δεν είναι ούτε "βίτσιο", ούτε "επιθυμία" των νοσοκομειακών γιατρών, αλλά διαδικασία αναγκαία για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών» υπογραμμίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα, «προεξοφλώντας» την ενδεχόμενη απάντηση του υπουργείου αναφορικά με την «ευθύνη» και του υπουργείου Οικονομικών για τις απλήρωτες εφημερίες, το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ παρατηρεί ότι «τους νοσοκομειακούς γιατρούς ουδόλως τους αφορούν οι όποιες ενδοκυβερνητικές διαφωνίες, πχ. μεταξύ Υπ. Υγείας - Υπ. Οικονομικών, και αντιμετωπίζουν την κυβέρνηση ως ενιαίο σύνολο».

Παράλληλα συγκαλούν γενικές συνελεύσεις των οργάνων τους ανά νοσοκομείο τις επόμενες δύο εβδομάδες αφού έπειτα και από τη συνάντηση που είχε το ΔΣ την προηγούμενη Παρασκευή με τον αναπληρωτή υπουργό Ανδρέα Ξανθό, ενώπιον της ΟΕΝΓΕ, δεν δόθηκε καμία απάντηση για το πότε προβλέπεται να δρομολογηθεί η διαδικασία της έγκρισης των σχετικών κονδυλίων.

Η πρότασή των νοσοκομειακών γιατρών προς τις συνελεύσεις είναι δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις από 1/4/15:

Συγκεκριμένα:


  •  Μη κατάθεση προγραμμάτων εφημεριών για το μήνα Απρίλιο.
  •  Επίσχεση εργασίας από 1/4 σε όλα τα νοσοκομεία από ειδικευόμενους και ειδικούς.

Η συλλογή των σχετικών υπογραφών να αρχίσει από τώρα σε κάθε νοσοκομείο, αφού η μορφή εγκριθεί από τη συνέλευση.


Ζητούν να δρομολογηθεί με συγκεκριμένο άμεσο χρονοδιάγραμμα:


1. Η αποζημίωση των τακτικών εφημεριών από 12/2014 και εξής.

2. Η αποζημίωση των πρόσθετων εφημεριών που οφείλονται.

3. Η αποζημίωση των παλιότερων οφειλόμενων δεδουλευμένων, που υπάρχει κίνδυνος να παραγραφούν αν δεν εξοφληθούν έως 30/4/15.



ΠροηγούμενοΕπόμενο