Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Multimedia
Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Νίκη Μαρκογιάννη: Ψυχίατρος, Δημιουργός Ιππόλυσις


Καθημερινό άγχος, αδικαιολόγητες φοβίες, δυσλειτουργίες που μπλοκάρουν τις σχέσεις η ακόμη και την ίδια την ποιότητα της ζωής.

Αυτού του τύπου οι διαταραχές βασανίζουν πλέον όλο και περισσότερους ανθρώπους όλων των ηλικιών, οι οποίοι κυριολεκτικά δείχνουν να τα χάνουν ακόμη και στα πιο απλά ζητήματα που απαιτούν λύσεις. «Η αλήθεια είναι ότι οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουν πολύ φασαρία στο κεφάλι τους, έχασαν τον άξονά τους, με την οικονομική κρίση να προσθέτει και νέα αδιέξοδα που μάλλον η ευμάρεια των προηγούμενων ετών κρατούσε καλά κρυμμένα», τονίζει η νευρολόγος-ψυχίατρος Νίκη Μαρκογιάννη, η οποία είναι υπεύθυνη του κέντρου «Ιππόλυσις».

Η ψυχίατρος έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια στο Μαραθώνα, σε μια έκταση αρκετών στρεμμάτων την «Ιππόλυση». Πρόκειται για ένα κέντρο εναλλακτικής θεραπείας όπου εφαρμόζεται η μέθοδος EAGALA (Equine Assisted Growth and Learning Association), μια θεραπευτική μέθοδος καθαρά βιωματική που με τη βοήθεια των αλόγων οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να ανακαλύψουν μόνοι τους τα υποσυνείδητα συναισθήματα, τις συμπεριφορές και τις σκέψεις που τους ακινητοποιούν και τους εμποδίζουν να έχουν μια φυσιολογική ζωή.

Στο βίντεο που ακολουθεί η Nίκη Μαρκογιάννη μιλάει για τη σημερινή εποχή και τον άνθρωπο.

ΠροηγούμενοΕπόμενο