Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Νέο rebate στα φάρμακα και ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, εξήγγειλε ο Κουρουμπλής


Τις προθέσεις του για μια νέα φαρμακευτική πολιτική η οποία θα εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των Ελλήνων ασθενών ενώ παράλληλα θα εξοικονομεί πόρους παρουσίασε ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής, μιλώντας στο συνέδριο Shaping the Future of Healthcare in Greece. Οι νέες προτάσεις του θα τεθούν σε διαβούλευση με κόμματα και θεσμικούς φορείς της Υγείας, εντός του Μαΐου.





Συγκεκριμένα στα σχέδια του υπουργού είναι η καθολική πρόσβαση των πολιτών στα φάρμακα, νέο rebate και ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής.

Για μια ακόμη φορά άφησε αιχμές για την φαρμακοβιομηχανία κάνοντας λόγο για πάρτι στην Υγεία και «σχεδόν μηδενικές αποδόσεις των εταιριών στο κράτος από την κερδοφορία, τις σπατάλες και την υπερσυνταγογράφηση». Πρόσθεσε, ότι κάθε εταιρία θα πρέπει να παράγει στην Ελλάδα τα δύο σκευάσματα της με τη μεγαλύτερη κατανάλωση.

Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε επίσης ότι η νέα φαρμακευτική πολιτική θα εισάγει ένα νέο μοντέλο rebate που θα είναι συνδεδεμένο με την κατανάλωση των φαρμάκων και δεσμεύτηκε για «ένα σταθερό περιβάλλον σε ότι αφορά την πολιτική των τιμών».


ΠροηγούμενοΕπόμενο