Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Μόνο το φαρμακείο διασφαλίζει γνήσια φάρμακα




Mε αφορμή την δημοσιοποίηση του Κανονισμού 2016 /161 της Ε.Ε. για την συμπλήρωση της Οδηγίας 2001/83/ΕΚ για τον καθορισμό κανόνων για την αποτροπή εισόδου ψευδεπίγραφων φαρμάκων, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, τονίζει για μια ακόμη φορά πως το Φαρμακείο αποτελεί τον κατεξοχήν χώρο ορθής και ασφαλούς διακίνησης των φαρμάκων.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την δημιουργία συστήματος έλεγχου των ψευδεπίγραφων φαρμάκων (ENVO) , σε συνεργασία με την EΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ (PGEU).

Μάλιστα έχει έλθει σε επαφή με το Υπουργείο Υγείας ,τον ΕΟΠΥΥ, τον ΕΟΦ , τον ΣΦΕΕ και την ΠΕΦ για την επιτάχυνση των διαδικασιών μέσω των θεσμικών οργάνων που διασφαλίζουν την αντικειμενικότητα και την διαφάνεια στην λειτουργία του συστήματος ελέγχους των ψευδεπίγραφων φαρμάκων που διακινούνται κυρίως μέσω διαδικτύου.

Σε κάθε περίπτωση το Φαρμακείο και ο Φαρμακοποιός αποτελούν το μοναδικό εχέγγυο κατά της πλαστότητας των φαρμάκων.