Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Μια αντλία ινσουλίνης δεν σε κάνει λιγότερο όμορφη

Βασίλισσα Ομορφιάς με αντλία ινσουλίνης σπάει τα στερεότυπα!



 

Πρέσβειρα της ισότιμης συμμετοχής των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 (ΣΔ1) σε κάθε έκφανση της ζωής αποτελεί πλέον μια 20χρονη από το Idaho, που αποφάσισε να περπατήσει στη «γέφυρα της ομορφιάς» με το μαγιό της και την αντλία ινσουλίνης της.


Ο λόγος για τη Sierra Sandison, που στέφθηκε Miss Idaho φορώντας την αντλία έγχυσης ινσουλίνης, της ορμόνης που της επιτρέπει να ζει και να εργάζεται ανεμπόδιστα.

 

«Μια αντλία ινσουλίνης δεν σε κάνει λιγότερο όμορφη», λέει η 20χρονη Sierra Sandison, που με την απόφασή της να περπατήσει με το μαγιό και την αντλία της στην πασαρέλα των καλλιστείων της πολιτείας της δίνει αποτελεσματικό «χτύπημα» στις προκαταλήψεις που συνοδεύουν τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Προκαταλήψεις που είναι ισχυρές, ακόμη και στη χώρα μας, και οι οποίες είναι ικανές να βάλουν τα άτομα με ΣΔ1 στο περιθώριο ή να τους αναγκάσουν να κρύψουν την ιδιαιτερότητά τους.

Η Sierra Sandison, που διεγνώσθη με ΣΔ1 μόλις το Φεβρουάριο του 2012, διαγωνίστηκε ενάντια άλλων 19 γυναικών και κέρδισε το στέμμα της πολιτείας του Idaho, ενώ το Σεπτέμβριο θα διεκδικήσει και τον τίτλο της Miss America.

 

Η ίδια λέει πως όταν διαγνώστηκε αρχικά προσπάθησε να προσποιηθεί ότι δεν έχει αλλάξει κάτι. «Στην πραγματικότητα, όμως, ήρθαν τα πάνω κάτω» παραδέχθηκε. Το μήνυμα της συμμετοχής της: «Όλοι, είτε διαβητικοί είτε όχι, έχουμε κάτι που δεν μετριέται με τα στάνταρ της ομορφιάς που προβάλλουν τα Μέσα».


Η Sandison ακολούθησε τα βήματα μιας «συναδέλφου» της, της Nicole Johnson, που στέφθηκε Miss America το 1999 και ήταν διαβητική με αντλία ινσουλίνης. Η Johnson έγινε πρέσβειρα της Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρείας και μάχεται για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις.


Πηγή: virus.com.gr

ΠροηγούμενοΕπόμενο