Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


«Μήνυμα» Λοβέρδου στους φαρμακοποιούς

25/1/2011
«Το "μενού" θα μπορούσε να είναι χειρότερο...»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Αμετακίνητος εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε ό,τι αφορά το «πακέτο» μέτρων για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών.

 

Ωστόσο, διευκρίνισε πως δεν θα χρησιμοποιήσει τον αμυντικό μηχανισμό που έχει στην διάθεση του για την καταστολή των κινητοποιήσεων – όπως είναι η προσφυγή στην δικαιοσύνη.

 

Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά την άρση των ιδιοκτησιακών περιορισμών, ρύθμιση που αποτελεί «κόκκινο πανί» για τον κλάδο, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι έχει γίνει χειρόγραφη προσθήκη στο νομοσχέδιο που ξεκαθαρίζει πως τα φαρμακεία ανήκουν στους φαρμακοποιούς.

 

«Θα μπορούσα να είχα καταφύγει στη Δικαιοσύνη για να ανοίξουν. Δεν το κάνω όμως. Στέλνω μήνυμα καταλλαγής», δήλωσε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως το «μενού» των μέτρων θα μπορούσε να είναι πολύ πιο σκληρό.

 

Ωστόσο, αναφερόμενος στα προβλήματα που έχουν προκύψει στον Πειραιά μετά την απόφαση των φαρμακοποιών της περιοχής για λουκέτο διαρκείας, παραδέχτηκε πως τα νοσοκομειακά φαρμακεία δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων, «είναι όμως ένα μέτρο για να εξυπηρετηθούν οι χρόνια πάσχοντες και οι πολίτες που έχουν άμεσα ανάγκη».

 

Παράλληλα, έχει ενεργοποιηθεί και το Πρόγραμμα Βοήθειας στο Σπίτι, «ώστε να παρέχεται φαρμακευτική κάλυψη σε ανήμπορους και βαριά πάσχοντες».

 

Υπενθυμίζεται πως από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα τα φαρμακεία των νοσοκομείων του Πειραιά: Κρατικό Νίκαιας, «Τζάνειο», «Μεταξά» και «Αγία Βαρβάρα», θα χορηγούν τα 89 ακριβά φάρμακα σε χρονίως πάσχοντες και ανήμπορους, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στα Ταμεία ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, ΔΕΗ και ΗΣΑΠ.

 

Επιπλέον 300 σκευάσματα θα τα προμηθεύονται από τη φαρμακαποθήκη του ΙΚΑ.

 

Πηγή: Τα Νέα (25/1/2011)

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γι' αυτό πρέπει να βρίσκονται στην ατζέντα των συζητήσεων για την ενίσχυση
Σύμμαχος στη γυναικεία απόλαυση






Σχετικά άρθρα

29 ΜΗΣΥΦΑ με νέες χονδρικές τιμές
Από τη Haleon και τη LEO
Νέα υπηρεσία φαρμακείου για τη διάγνωση του καρκίνου του οισοφάγου
Με ειδικά τεστ στα βρετανικά φαρμακεία
Εκτελούνται συνταγές με εμβόλια απευαισθητοποίησης με χρήση στοιχείων τιμολογίου
Νέα δυνατότητα στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης
Απ. Βαλτάς: Πρόταση για τη συμμετοχή των φαρμακοποιών στις κλινικές μελέτες
Στο βήμα της ημερίδας του ΕΟΦ για τη φαρμακευτική πολιτική