Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Μετακινήσεις εξπρές στα νοσοκομεία για να καλυφτούν τα κενά!


Όταν τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν στο κόκκινο λόγω των τραγικών ελλείψεων που παρουσιάζουν, τότε οι επικεφαλείς τους υπουργείου υγείας επινοούν λύσεις για να αντιμετωπίσουν το οξύ αυτό πρόβλημα. Μάλιστα για να ανοίξουν κλινικές που είναι κλειστές και οι ασθενείς ταλαιπωρούνται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να εξυπηρετηθούν τότε επιστρατεύουν ακόμη και το φιλότιμο των γιατρών.

Και για του λόγου του αληθές ενδεικτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου Σπάρτης, όπου η συνταξιοδότηση της διευθύντριας οδηγεί το τμήμα σε κλείσιμο, λόγω έλλειψης παθολόγων...

Η πρόεδρος του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου προσφέρθηκε να καλύψει το κενό, ως παθολόγος, αλλά η λύση αυτή απέχει πολύ από το να θεωρηθεί επαρκής.

Αναζητείται λύση


Για να δώσει ανάσα στο σύστημα, η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, η Παθολογική κλινική του νοσοκομείου Σπάρτης θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή με γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας του νομού Λακωνίας και το Σαββατοκύριακο με παθολόγους του νοσοκομείου Αργους.
Το υπουργείο Υγείας υποβάλλει, παράλληλα, αίτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με το οποίο ζητεί να αρθεί η απαγόρευση προσλήψεων λόγω της προεκλογικής περιόδου και να συνεχιστούν οι διαδικασίες τοποθέτησης επικουρικών ιατρών στα νοσοκομεία της χώρας και στα Κέντρα Υγείας (μεταξύ αυτών και του νοσοκομείου Σπάρτης).

Ζητεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης ιατρικού προσωπικού με καθεστώς εργασίας δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών (Ν4058/2012) για τις Παθολογικές κλινικές των νοσοκομείων Σπάρτης και Μολάων.

Αιχμές από ΠΟΕΔΗΝ

  Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής καταγγέλλουν τις αθρόες ικανοποιήσεις αιτημάτων μετατάξεων, αποσπάσεων εν? όψιν προεκλογικής περιόδου με πρόφαση την εφαρμογή του μνημονιακού νόμου 4223/2013 άρθ. 54 «Μετάταξη από παραμεθόριο σε παραμεθόριο……». Και συνεχίζουν:
Στο πλαίσιο «Του σχεδιασμού του Υγειονομικού Χάρτη της χώρας» εξαφανίζεται από αυτόν σταδιακά η δική μας προβληματική παραμεθόριος περιοχή, αφού αποψιλώνεται από προσωπικό.
Ο Υπουργός με μεγάλη ευκολία και χωρίς να λαμβάνει υπ? όψιν του τα ήδη 70 οργανικά κενά της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, του Νοσοκομείου Κομοτηνής προχώρησε σε υπογραφή 10, έπονται και άλλες…….. καταλήγουν οι εργαζόμενοι.