Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Μεταφέρουν παράνομα γενικούς γιατρούς για εργασία στα νοσοκομεία


Μέσω επιστολής της προς τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας αλλά και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η Ένωση Γενικής Ιατρικής καταγγέλλει τις παράνομες μετακινήσεις Γενικών Γιατρών από κέντρα υγείας προς νοσοκομεία.





Όπως αναφέρεται:

"Με αφορμή τις πρόσφατες αποφάσεις διοικητών Υγειονομικών Περιφερειών για μετακινήσεις Γενικών Γιατρών από μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προς Νοσοκομεία για κάλυψη των δεδομένων ελλείψεων τους σε ιατρούς δευτεροβάθμιων ειδικοτήτων, Παθολόγων και άλλων, θέλουμε να σας καταστήσουμε σαφές πως το «πενία τέχνας κατεργάζεται», δεν γίνεται να βρει εφαρμογή στον ευαίσθητο τομέα της παροχής ιατρικής φροντίδας. Η αντίστροφή υποκατάσταση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από Νοσοκομειακή φροντίδα, στην οποία έχει ωθήσει τον πληθυσμό η οικονομική κρίση, δεν μπορεί να δικαιολογήσει την υποκατάσταση των ιατρών δευτεροβάθμιων ειδικοτήτων στα νοσοκομεία από Γενικούς Ιατρούς. Κάτι τέτοιο είναι παράνομο και συνάμα επικίνδυνο.

Ο Γενικός Γιατρός είναι ιατρός που εργάζεται στην κοινότητα, σε δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προσφέρει υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Σαφώς δεν είναι ιατρός που έχει εκπαιδευτεί για να εργαστεί σε Νοσοκομείο και να προσφέρει εξειδικευμένη νοσοκομειακή φροντίδα. Τα διατομεάκα ΤΕΠ περιφερειακών νοσοκομείων δεν μπορούν να βαφτιστούν αυτοτελή ΤΕΠ στα οποία μπορούν να εργαστούν Γενικοί Ιατροί, αφού έχουν μετεκπαιδευτεί στην Επείγουσα Ιατρική. Δεν μπορεί να βαφτίζετε το κρέας ψάρι για να καλύψετε τις τρύπες στην Υγεία.

Εμμένοντας στις παράνομες αποφάσεις σας ωθείτε τους συναδέλφους σε αλλότριο έργο και αντιποίηση ειδικότητας και θέτετε σε κίνδυνο τους ίδιους και κυρίως τους ασθενείς τους", επισημαίνουν οι γενικοί γιατροί.

Θεωρούν του διοικητές αποκλειστικά υπεύθυνους για οποιαδήποτε βλάβη προκύψει, ενώ παράλληλα σημειώνουν πως αποψιλώνουν και δίνουν το τελειωτικό χτύπημα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ενώ ταυτόχρονα διατυμπανίζουν πως θέλουν να την ανορθώσουν, καθώς αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του συστήματος υγείας της χώρας.

"Μήπως θα πρέπει να σκεφτείτε εναλλακτικά σενάρια, όπως χρήση ιατρών Δευτεροβάθμιων ειδικοτήτων του ΠΕΔΥ πχ Παθολόγων, με αποζημίωση τους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών"; τονίζουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης κ.κ.Ανάργυρος Μαριόλης και Ευάγγελος Φραγκούλης.

ΠροηγούμενοΕπόμενο