Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Με εξουσιοδότηση θα σας φέρνουν τα φάρμακα εκεί που νοσηλεύεστε

 


Οι θλιβερές εικόνες που έδειχναν ασθενείς με καρκίνο και άλλα σοβαρά νοσήματα να περιφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο προκειμένου να βρουν τα φάρμακά τους φαίνεται πως ευαισθητοποίησε τις αρμόδιες αρχές οι οποίες αλλάζουν τη σχετική διοικητική απόφαση.


 

Σύμφωνα με αυτή από εδώ και στο εξής οι ασθενείς θα μπορούν να εξουσιοδοτούν υπάλληλο συγκεκριμένου νοσηλευτικού ιδρύματος, ο οποίος θα παραλαμβάνει το σκεύασμα από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ και θα το φέρνει στο νοσοκομείο.


Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός ανακοίνωσε ότι για τα νοσοκομειακής χρήσης σκευάσματα δεν απαιτείται πλέον η παρουσία των ασθενών στα φαρμακεία του Οργανισμού. Οι ασθενείς θα απευθύνονται στο νοσοκομείο, όπου θα εξουσιοδοτούν υπάλληλο να τα παραλαμβάνει από τον ΕΟΠΥΥ. Θα προσκομίζουν, επίσης, συνταγές, γνωματεύσεις και φωτοτυπίες των βιβλιαρίων υγείας.

 


Ο υπάλληλος του νοσοκομείου θα συνεννοείται με τον ΕΟΠΥΥ. Θα πηγαίνει στο φαρμακείο του Οργανισμού, σε συμφωνημένη μέρα και ώρα και θα παραλαμβάνει τα φάρμακα για λογαριασμό όλων των ασθενών που τον έχουν εξουσιοδοτήσει. Η εκτέλεση συνταγών κρατικών νοσοκομείων με φάρμακα νοσοκομειακής μόνο χρήσης, από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, γίνεται κατόπιν σχετικής αίτησης του νοσοκομείου και δήλωση στέρησης των φαρμακευτικών σκευασμάτων επί της συνταγής. Με τον τρόπο αυτόν εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί η καλύτερη διακίνηση των φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ προς τα δημόσια νοσοκομεία. Είναι πολύ σημαντικό για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι -στο σύνολό τους- πάσχουν από σοβαρές και χρόνιες παθήσεις, όπως ο καρκίνος και τα αυτοάνοσα νοσήματα.


 

 

Σημειώνεται, πως οι διοικήσεις των νοσοκομείων απέφευγαν να επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς τους με την προμήθεια ποσοτήτων από τα συγκεκριμένα φάρμακα, τα οποία είναι υψηλού κόστους. Η αδράνειά τους αυτή δεν είχε επίπτωση στην ποιότητα της νοσηλείας, καθώς τα φάρμακα αφορούσαν εξωτερικούς ασθενείς.