Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Lifting χωρίς πόνο και νοσηλεία



Τα τελευταία χρόνια υπάρχει στροφή του κόσμου προς τις μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης, οι οποίες απαιτούν μικρό χρόνο αποθεραπείας, ακόμα κι αν το αποτέλεσμα διαρκεί λιγότερο από εκείνο μια χειρουργικής τεχνικής.


Αυτό που μετρά είναι να δείχνει φυσικό και όχι ψεύτικο. Την ίδια στιγμή η οικονομική κρίση έχει αλλάξει τις συνήθειες των καταναλωτών. Σύμφωνα με έρευνες (Focus Bari, Recession study) οι περικοπές των καταναλωτών στην ομορφιά το 2010 ήταν 43%, το 2011 ήταν 52% και το 2012, 58%.

Ενδεικτικά, προ κρίσης τα καλλυντικά κατατάσσονταν στα απαραίτητα όσον αφορά τις δαπάνες, ενώ σήμερα στις επιθυμίες. Πόσο μάλλον οι αισθητικές επεμβάσεις. Την εποχή της κρίσης η τάση value for money που προσφέρει ένα χειρουργικό λίφτινγκ (με διάρκεια 10 χρόνια περίπου) έχει δώσει τη θέση της στο «τόσα μπορώ».

Όλα τα παραπάνω έχουν επηρεάσει και την αισθητική ιατρική. Η ανάγκη για φυσικό αποτέλεσμα, γρήγορο χρόνο ανάρρωσης και οικονομικές θεραπείες οδήγησε στη βελτίωση της τεχνολογίας των νημάτων.

Τα νήματα PDO

Στα τελευταία συνέδρια αντιγήρανσης (π.χ. IMCAS Χονκ Κονγκ, 2-8-2014) δερματολόγοι και πλαστικοί χειρουργοί παρουσίασαν την καινούρια θεραπεία με τα νήματα PDO. Αυτό που τα διαφοροποιεί από όσα κυκλοφορούν στην αγορά είναι ότι δεν φέρουν άγκιστρα και είναι απορροφήσιμα. Επιπλέον, εισάγονται υποεπιδερμιδικά, χωρίς να χρειάζονται ράμματα μετά, με έναν οδηγό-βελόνα στην προβληματική περιοχή που παρουσιάζει χαλάρωση, δημιουργώντας ένα πλέγμα. Αυτό με τη σειρά του ανορθώνει τους χαλαρούς ιστούς σε πρόσωπο και σώμα. Το λίφτινγκ γίνεται μέσω του πλέγματος και είναι άμεσο, ενώ τους επόμενους 4-6 μήνες ο οργανισμός παράγει νέο κολλαγόνο σαν αντίδραση στο ξένο σώμα και η σφριγηλότητα ενισχύεται.

Τα PDO έχουν τα εξής πλεονεκτήματα:

  • είναι 100% απορροφήσιμα σε 6-8 μήνες, βιοσυμβατά και δεν παρουσιάζουν επιπλοκές
  • διαθέτουν έγκριση CE
  • είναι από υλικό φιλικό στο δέρμα, το οποίο χρησιμοποιείται χρόνια στην ιατρική (αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις κ.ά)
  • η αναισθησία δεν είναι πάντα απαραίτητη
  • δεν υπάρχουν ράμματα (ούτε άγγιστρα)
  • δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας
  • μετά μπορείτε να γευματίσετε κανονικά και να πάτε στη δουλειά σας


Σε ποιους είναι αποτελεσματικά τα νήματα
PDO;

  • Σε ανθρώπους με λεπτό δέρμα και τάση για χαλάρωση (επομένως και σε 35άρηδες)
    Σε γυναίκες που έχουν υποστεί χαλάρωση μετά από εγκυμοσύνη (στήθος, κοιλιά)
    Σε όσους είτε θέλουν να αποφύγουν τη χειρουργική επέμβαση ή έχουν ήπια χαλάρωση και το λίφτινγκ μπορεί να περιμένει. Ωστόσο, σε εκτεταμένη χαλάρωση τα νήματα PDO δεν αντικαθιστούν το χειρουργικό lifting, το αποτέλεσμα του οποίου διαρκεί ακόμα και δεκαετία.

Περιοχές εφαρμογής:

Τα νήματα έχουν διάφορα μεγέθη, ανάλογα με την περιοχή όπου εισάγονται (οριζόντια ή κάθετα). Επίσης, ο αριθμός που θα χρησιμοποιήσει η γιατρός ποικίλει ανάλογα με το πρόβλημα. Ειδικότερα εφαρμόζονται στις εξής περιοχές:

  • Πρόσωπο (οβάλ, παρειές, μέτωπο, κάτω από τα μάτια, λαιμός, γύρω από το στόμα)
  • Μπράτσα, κοιλιακή χώρα, γλουτοί, έσω μηροί
  • Στήθος

Συνδυάζονται με:
Ενέσιμα (μπότοξ, υαλουρονικό οξύ), PRP μεσοθεραπεία, λέιζερ fractional.

Δρ Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος-αφροδισιολόγος, επιστημονική διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine, επιστημονική συνεργάτης του νοσοκομείου «Α.Συγγρός»