Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Κουρουμπλής: Νέες διαβεβαιώσεις για επάρκεια στα φάρμακα

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε πως δεν υπάρχει πρόβλημα στην ελληνική αγορά καθώς έχει λάβει και τις σχετικές δεσμεύσεις από τις φαρμακευτικές εταιρείες οι οποίες όπως σημείωσε δεσμεύονται και από τους σχετικούς νόμους.


Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega μετά το δημοψήφισμα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι φαρμακευτικές εταιρείες πρέπει να έχουν στοκ 90 ημερών.

Έχει γίνει συνάντηση με τις εταιρείες και ξεκαθαρίστηκε ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους απέναντι στο ελληνικό κράτος.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι φαρμακευτικές εταιρείες, ελληνικές και ξένες, κρατούν στάση αναμονής καθώς περιμένουν να δουν ποιες θα είναι οι εξελίξεις των επόμενων ημερών για να σχεδιάσουν την πολιτική τους, ενώ οι επίσημοι φορείς τους ΣΦΕΕ και ΠΕΦ έχουν διαβεβαιώσει πως οι Έλληνες ασθενείς δε θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα με τις θεραπείες τους.

Από την άλλη πλευρά δεν λίγοι εκείνοι οι ασθενείς κυρίως οι σοβαρά πάσχοντες, οι οποίοι ανησυχούν και σπεύδουν στα φαρμακεία για να προμηθευτούν περισσότερα σκευάσματα από αυτά που χρειάζονται, με συνέπεια να δημιουργούνται δυσλειτουργίες στην αγορά, σε συνδυασμό μάλιστα με κάποιες φαρμακαποθήκες οι οποίες προμηθεύουν τα φαρμακεία με περιορισμένο αριθμό φαρμάκων λόγω των τραγικών δυσκολιών που υπάρχουν στην τραπεζική αγορά.

ΠροηγούμενοΕπόμενο