Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Κώστας Λουράντος: Αυτές είναι οι προτεραιότητές μου


Για τις προτεραιότητες του, μετά την ανάληψη της προεδρίας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου μίλησε στο «Φαρμακευτικό Κόσμο» ο νέος πρόεδρος Κώστας Λουράντος.


Όπως δήλωσε με νόημα: «εύχομαι η κυβέρνηση να έλαβε το μήνυμα. Και εύχομαι από εδώ και πέρα να μην αποφασίσει ξανά χωρίς τη γνώμη και τις απόψεις μας».


Η νέα ηγεσία του Συλλόγου είναι αποφασισμένη να κερδίσει το χαμένο έδαφος των μηνών που προηγήθηκαν, διάστημα κατά το οποίο ο κλάδος μετρούσε τις πληγές του εξαιτίας των ανατροπών που δημιούργησαν οι κυβερνητικές επιλογές.


Ήδη με έγγραφό του, ο Κώστας Λουράντος έχει ζητήσει από τους υπουργούς Υγείας, Οικονομικών καθώς και από τους αρχηγούς των κομμάτων και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ άμεσες συναντήσεις, ώστε έως το τέλος της εβδομάδας να έχουν ενημερωθεί για τα κρίσιμα ζητήματα του κλάδου αλλά και τη δραματική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες φαρμακεία.


Τα πιο άμεσα προς επίλυση προβλήματα, σύμφωνα με τον κ. Λουράντο, είναι:

  • Εξόφληση όλων των οφειλών του ΕΟΠΥΥ για τα χρέη που συσσωρεύονται από το 2011 και αποτελούν πλέον θηλιά για χιλιάδες μικρομεσαία φαρμακεία.
  • Επίσης, θα πρέπει να οριστεί η σταθερή ημερομηνία της πληρωμής των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία, ώστε αντίστοιχα να μπορούν και οι φαρμακοποιοί να αποπληρώνουν τους προμηθευτές τους.
  • Αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν με γνώμονα τα ξένα συμφέροντα και δεν είχαν καμία σχέση με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (συμμετοχές ασφαλισμένων, χαράτσια κτλ.).
  • Ξεκάθαρος ορισμός του ωραρίου των φαρμακείων, διαφορετικά οι Σύλλογοι δεν θα κοινοποιούν ούτε τα διημερεύοντα ούτε τα διανυκτερεύοντα ωράριά τους.
  • Όλα τα φάρμακα και τα παραφάρμακα, όπως τόνισε, ανήκουν στα φαρμακεία και θα πρέπει να δίνονται δια χειρός φαρμακοποιού.

Βάσω Καλυβιώτη


ΠροηγούμενοΕπόμενο