Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία τα παλιά και ταλαιπωρημένα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ



Σε αγωνιώδη έκκληση για την έγκριση προμήθειας καινούριων ασθενοφόρων προχώρησαν οι γιατροί του ΕΚΑΒ προς τον υπουργό Υγείας και τη διοίκηση του ΕΚΑΒ. Φαίνεται πως το πρόγραμμα ΕΣΠΑ μέσω του οποίου γίνεται η χρηματοδότησή τους κοντεύει να λήξει και το Δ.Σ. του ΕΚΑΒ δεν έχει ακόμα αποφασίσει να προχωρήσει το εν λόγω σχέδιο, όπως έχει αποφασιστεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη και τη Νομική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ.


 

Το Σωματείο Ιατρών ΕΚΑΒ υπενθυμίζει στους υπευθύνους της καθυστέρησης αυτής ότι τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ πανελλαδικά:

  • έχουν υπερβεί την δεκαετία
  • έχουν διανύσει 700.000km και πάνω το καθένα, με περιορισμένη επιχειρησιακή ικανότητα
  • μειώνονται σε αριθμό λόγω βλαβών, με τεράστιο κόστος συντήρησης και πολλάκις «κανιβαλισμό» του ενός έως ότου να επισκευαστεί το άλλο.

 

 

Το Σωματείο Ιατρών ΕΚΑΒ καλεί τον κ. Π. Κουρουμπλή καθώς και τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του ΕΚΑΒ «να αναλάβουν τις ευθύνες τους, με σεβασμό στον Έλληνα πολίτη φορολογούμενο, ο οποίος δικαιούται ασθενοφόρου και αξιοπρέπειας» και τονίζει ότι «σε αντίθετη περίπτωση, όπως έχουμε ήδη εγγράφως προειδοποιήσει το Δ.Σ ΕΚΑΒ, τίθεται άμεσα σοβαρό θέμα για την Δημόσια Υγεία και το μέλλον του ΕΚΑΒ.»

ΠροηγούμενοΕπόμενο