Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Καταρρέει από τα χρέη η αγορά φαρμάκου


Οφειλές ρεκόρ οι οποίες γιγαντώνονται μέρα με τη μέρα από τον ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία προς τους φαρμακοποιούς, φαρμακευτικές αποθήκες και εταιρείες.




Το ύψος τους ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση των έξι φορέων του φαρμάκου, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Οι εκπρόσωποι των βιομηχανιών (ΣΦΕΕ, ΠΕΦ), του ΠΦΣ, των αποθηκών (ΠΣΦ) και των συνεταιρισμών (ΣΑΦΕ, ΟΣΦΕ, ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ) τόνισαν πως ο κίνδυνος κατάρρευσης του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης είναι ορατός μέσα στις επόμενες ημέρες και δεν αποκλείεται να υπάρξει στάση εμπορίου.

Όπως τονίστηκε στην περίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ δεν αποκτήσει την ελάχιστη βιώσιμη ρευστότητα για να τη διοχετεύσει στους παρόχους μέρος των ποσών που οφείλει τότε η αγορά θα παγώσει καθώς οι οικονομικές αντοχές όλων έχουν εξαντληθεί.

Όπως ανακοίνωσαν, το φάρμακο πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την κυβέρνηση και η ρευστότητα του ΕΟΠΥΥ είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Οι φορείς ζήτησαν – για μία ακόμη φορά – συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
ΠροηγούμενοΕπόμενο