Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Κάψουλες μαριχουάνας στην ευρωπαϊκή αγορά!



Κυκλοφόρησε το πρώτο νόμιμο σκεύασμα ελαίου μαριχουάνας για ιατρική –φυσικά– χρήση από μια αυστραλιανή εταιρεία, τη MMJ PhytoTech, σύμφωνα με το Independent.


Διατίθεται σε μορφή κάψουλας και προέρχεται από ένα στέλεχος του φυτού της κάνναβης, με το οποίο διατηρείται το έλαιο της κάνναβης, αλλά όχι η τετραϋδροκαναβιδόλη, που προκαλεί τις γνωστές ψυχολογικές και τοξικές επιδράσεις στον οργανισμό.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι κάψουλες μαριχουάνας ενδείκνυνται σε χρόνιους πόνους, καρκίνο, άγχος, διαβήτη, επιληψία, ρευματοειδή αρθρίτιδα, διαταραχές ύπνου, καρδιαγγειακές και νευρολογικές διαταραχές, λοιμώξεις από ανθεκτικά σε αντιβιοτικά μικρόβια κ.ά.


Σημειωτέον ότι στην Αυστραλία η ιατρική χρήση της μαριχουάνας είναι νόμιμη, ωστόσο το εν λόγω σκεύασμα παράγεται στην Ελβετία, και διανέμεται και στην Ευρώπη από ηλεκτρονικό κατάστημα της MMJ PhytoTech.

Οι κάψουλες, με περιεκτικότητα 10mg, πωλούνται 89 ευρώ στην Ευρώπη και σύμφωνα με την αυστραλιανή εταιρεία οι πωλήσεις «θα πάνε καλά», καθώς παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον στην αγορά.


Η MMJ PhytoTech ελπίζει ότι θα πουλήσει 1.000.000 κάψουλες μέσα στο 2015!