Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα
Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Καθημερινός Γολγοθάς για ένα φάρμακο μέσω ΙΦΕΤ



Καθημερινός είναι ο Γολγοθάς για τους εργαζομένους του ΙΦΕΤ οι οποίοι προσπαθούν να παραγγείλουν από ξένες αγορές πολύτιμα φάρμακα για τους ασθενείς, τα οποία όμως δεν κυκλοφορούν πλέον στην ελληνική αγορά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί, σύμφωνα με πληροφορίες του http://ygeiapress.blogspot.gr,  η προμήθεια του φαρμάκου KAYEXALATE PWD, που αφορά ασθενείς νεφροπαθείς και η κυκλοφορία του γίνεται μέσω του ΙΦΕΤ. Το φάρμακο αυτό χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της υπερκαλιαιμίας και μόνη εναλλακτική αντιμετώπισή της είναι η νοσηλεία σε Νεφρολογική ή Παθολογική Κλινική, καθιστώντας εξαιρετικά πιθανή την διενέργεια αιμοκάθαρσης.
Επισημαίνεται, ότι το φάρμακο λαμβάνεται από ασθενείς σε αιμοκάθαρση και ασθενείς με ΧΝΑ IV ή και ΙΙΙ σταδίου.

Πρόκειται δε για ένα φθηνό σκεύασμα (πριν την εξαφάνισή του από τα φαρμακεία). Όπως μας ενημέρωσαν από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Νεφροπαθών σε επικοινωνία που είχαν με τον ΙΦΕΤ, η καθυστέρησή οφείλεται στο Υπουργείο Οικονομικών και στις άδειες εισαγωγής του φαρμάκου λόγω του capital control.

Είπαν επίσης πως το παραπάνω φαρμακευτικό σκεύασμα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των ελλείψεων στην αγορά του φαρμάκου με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών.

"Το Υπουργείο Υγείας πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για να μην θρηνήσουμε θύματα" αναφέρουν χαρακτηριστικά.


ΠροηγούμενοΕπόμενο