Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Ιδιωτικές κλινικές: Προς νέο εμπάργκο στον ΕΟΠΥΥ



Με άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ απειλούν και οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών αλλά και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, εξαιτίας των υπέρογκων οφειλών του ΕΟΠΥΥ. Πράγμα που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι αν θέλουν νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική θα πληρώνουν από τη τσέπη τους το λογαριασμό.

Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλαν τα μέλη της  Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών προς τους αρμόδιους υπουργούς Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας «διανύουμε τον μήνα Σεπτέμβριο και έχουμε πληρωθεί προκαταβολή 90% των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2015, δηλαδή 2,7 μήνες στους 8. Στις οφειλές του Οργανισμού δεν πρέπει να ξεχνάμε το 10% όλου του 2012 και τους 6+6 μήνες για το 2013 και 2014 που δεν έχουν αποδοθεί συμψηφίζοντας τα ποσά αυτά με τα ληστρικά μέτρα των rebates και claw back».

Καταλήγοντας η Ένωση υπογραμμίζει ότι «ένας κλάδος συνεπής επι δεκαετίες στις υποχρεώσεις του προς το προσωπικό, τους προμηθευτές, τις ασφαλιστικές και φορολογικές του υποχρεώσεις, οδηγείται καθημερινά σε αναστολή λειτουργίας μονάδων του με ιστορία δεκαετιών σε ποιοτική προσφορά υπηρεσιών υγείας στους Ελληνες ασθενείς, συντελώντας στην αύξηση της ανεργίας». Και ζητά άμεση συνάντηση με τους υπουργούς προκειμένου να βρεθεί λύση, πιθανώς με έκτακτη κρατική επιχορήγηση, ώστε μέσα στο Σεπτέμβριο να καταβληθούν οφειλές 2 μηνών προς όλους τους παροχους.
ΠροηγούμενοΕπόμενο