Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Χωρίς Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κινδυνεύει να μείνει η χώρα




Ο μη εμβολιασμένος πληθυσμός έναντι των ιών της γρίπης και η έλλειψη κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) δημιουργούν έναν επικίνδυνο συνδυασμό για τη δημόσια υγεία με συνέπεια  καθημερινά  δεκάδες ασθενείς να περιμένουν σε μακροσκελή λίστα για να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ.
Από τις αρχές του έτους  έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 82 ασθενείς με γρίπη εκ των οποίων έχουν καταλήξει οι 13. Δύο εκ των θανατηφόρων κρουσμάτων δηλώθηκαν εκτός Εντατικής, χωρίς βεβαίως να μπορεί να αποσαφηνιστεί εάν κατέληξαν γιατί δεν πρόλαβαν να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ. Μάλιστα, ανάμεσα στους ασθενείς υπάρχουν και τρία παιδιά, ένα μωρό εννέα μηνών και δύο παιδιά ηλικίας 4 και 8 χρόνων.
 
Με δεδομένο ότι οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) υπογραμμίζουν ότι η επιδημία βρίσκεται στην αρχική φάση και ότι θεωρούνται πολύ κρίσιμες οι επόμενες τρεις με τέσσερις εβδομάδες, αντιλαμβάνεται κάποιος τις διαστάσεις που μπορεί να λάβει η επιδημία της γρίπης.

Σοβαρές ελλείψεις

AdTech Ad AdTech Ad ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Σοβαρές ελλείψεις στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων καταγγέλλουν οι γιατροί ΜΕΘ ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΑΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 08/01/2016 - 09:18 Αξιολόγηση:0 1 2 3 4 5 (0 ψήφοι) Σοβαρές ελλείψεις στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων καταγγέλλουν οι γιατροί Share Like us Tweet Follow us Plus One Σοβαρές ελλείψεις στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων καταγγέλλουν οι γιατροί Τις οριακές ελλείψεις και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, περιγράφει με ανακοίνωσή της, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης, το Νοσοκομείο Χανίων 5 μόνιμοι γιατροί -χωρίς ειδικευόμενους- και 11 μόνιμοι νοσηλευτές προσπαθούν να καλύψουν μετά βίας 5 με 6 κρεβάτια, ενώ πολλές φορές ασθενείς της ΜΕΘ νοσηλεύονται στα κρεβάτια της γειτονικής Μονάδας Εμφραγμάτων.

www.dikaiologitika.grΣοβαρές ελλείψεις

 Τις οριακές ελλείψεις και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, περιγράφει με ανακοίνωσή της, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης, το Νοσοκομείο Χανίων 5 μόνιμοι γιατροί -χωρίς ειδικευόμενους- και 11 μόνιμοι νοσηλευτές προσπαθούν να καλύψουν μετά βίας 5 με 6 κρεβάτια, ενώ πολλές φορές ασθενείς της ΜΕΘ νοσηλεύονται στα κρεβάτια της γειτονικής Μονάδας Εμφραγμάτων.





ΠροηγούμενοΕπόμενο