Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα
Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Χιλιάδες μαϊμού φάρμακα εντοπίστηκαν σε σπίτι στη Βάρη



Ένα ζευγάρι στη Βάρη είχε κάνει την παρασκευή μαϊμού φαρμάκων επάγγελμα...

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 2.051 συσκευασίες φαρμάκων, που περιείχαν 150.947 δισκία, φιαλίδια κ.λπ. από περίπου 67 διαφορετικά είδη φαρμάκων.

Η απίστευτη απάτη αποκαλύφθηκε όταν η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διενήργησε έρευνα, χθες το πρωί, σε οικία στη Βάρη Αττικής, όπου εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός ψευδεπίγραφων φαρμάκων.

Στο σπίτι τους βρέθηκαν επίσης τιμολόγια αγοράς, που προέρχονται από εταιρείες που δεν νομιμοποιούνται να πωλούν φάρμακα και μεγάλος αριθμός αποδείξεων αγοράς φαρμάκων, που προέρχεται από φαρμακεία του νομού Αττικής.

Τα ψευδεπίγραφα φάρμακα δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία που διασφαλίζει την ιχνηλασιμότητα και γνησιότητά τους, ενώ κάποια από τα φάρμακα προορίζονται μόνο για νοσοκομειακή χρήση και χορηγούνται αποκλειστικά σε νοσηλευτικά ιδρύματα ή από φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.  Από τη συνδυαστική αξιολόγηση των παραπάνω στοιχείων εκτιμάται ότι οι συλληφθέντες προέβαιναν στην εμπορία και διάθεση των φαρμάκων αυτών. Επίσης, πολλά σκευάσματα, που χρήζουν φύλαξης σε ψυγείο, βρέθηκαν εκτεθειμένα σε πάγκους της αποθήκης.

Δεν εντοπίστηκε κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει την προέλευση, κατοχή, αποθήκευση και τον τρόπο διακίνησής τους, όπως δελτία αποστολής, ιατρικές συνταγές και τιμολόγια.

Οι ιδιοκτήτες της οικίας, δύο ημεδαποί, 41χρονος και 39χρονη, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για νοθεία.

Όπως προέκυψε, η συνολική αξία των φαρμάκων, βάσει της ενδεικτικής λιανικής τιμής πώλησης, ανέρχεται περίπου στις 22.707 ευρώ, ενώ συνεχίζεται ο Έλεγχος Ποιότητας και Νομιμότητας από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, προκειμένου να εξακριβωθεί η ακριβής αξία των φαρμάκων, ο συνολικός αριθμός τους, καθώς και το είδος τους.

Επίσης, θα συνεχιστεί και ο φορολογικός έλεγχος σε βάρος των συλληφθέντων, οι οποίοι, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


ΠροηγούμενοΕπόμενο