Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Η τεχνολογία προσφέρει ...ζωή σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια

 


Με στόχο τη βελτίωση της συμμόρφωσης και της διαχείρισης της νόσου, για όσους πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια, η BIOAXIS Healthcare Ltd, ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της στην Πορτογαλία, η Caredome Patient Support & Healthcare Solutions, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε μια πρωτοποριακή πανευρωπαϊκή συνεργασία, η οποία εστιάζεται σε λύσεις «mHEALTH» για αυτούς τους ασθενείς.


Στο πλαίσιο του προγράμματος HEARTEN θα σχεδιαστεί, θα κατασκευαστεί και θα επικυρωθεί ένα διαδραστικό περιβάλλον Τεχνολογίας Πληροφορικής & Επικοινωνίας (ΤΕΠ), το οποίο θα δώσει σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια την δυνατότητα να πετύχουν σημαντικές μακροχρόνιες αλλαγές συμπεριφοράς προς την βελτίωση της συμμόρφωσής τους, και θα απαιτεί την συμμετοχή γιατρών ή άλλων επαγγελματιών υγείας που έχουν ρόλο κλειδί, με στόχο την βελτίωση της διαχείρισης των ασθενών τους.


Το HEARTEN στοχεύει όλα τα άτομα κλειδιά που έχουν σχέση με την διαχείριση ασθενών καρδιακής ανεπάρκειας, συμπεριλαμβάνοντας επαγγελματίες υγείας, φροντιστές, παρόχους υγείας, διατροφολόγους,, fitness experts και ειδικούς του ασφαλιστικού κλάδου, προς την ανάπτυξη ενός ασθενοκεντρικού mHEALTH περιβάλλοντος.


Με την χρήση βιοαισθητήρων για την ανίχνευση και μέτρηση συγκεκριμένων παραγόντων υγείας (biomarkers) και με την αποστολή αυτών μέσω τεχνολογίας smart phone στο cloud του HEARTEN, ένα σύστημα δεδομένων αναλύει και αποδίδει τις κρίσιμες πληροφορίες στους ασθενείς παρέχοντάς τους την δυνατότητα να κάνουν καλύτερη διαχείριση της ασθένειας τους.


Η καρδιακή ανεπάρκεια είναι μια χρόνια πάθηση η οποία αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό και είναι η κύρια αιτία θανάτου και μειωμένης ποιότητας ζωής στο δυτικό κόσμο. Σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις του European Heart Failure Association, 26 εκατομμύρια ατόμων βιώνουν καρδιακή ανεπάρκεια παγκοσμίως και 3,6 εκατομμύρια ατόμων έχουν διαγνωστεί με καρδιακή ανεπάρκεια, ετησίως.


Το έργο ανατέθηκε στην BIOAXIS Healthcare Portugal (Caredome Patient Support & Healthcare Solutions) και σε συνεργάτες της, περιλαμβάνοντας συνεργαζόμενα πανεπιστήμια και συμμετέχοντες εταιρείες. Το έργο αφορά διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το οποίο είναι μέρος του σχεδίου Horizon 2020 και έχει τίτλο "HEARTEN”. Το σχέδιο «Horizon 2020» είναι το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Έρευνας & Καινοτομίας, με χρηματοδότηση διάρκειας 7 ετών (από 2014 έως 2020) της τάξης των €80 δισ.


Ο κύριος Βασίλης Τριαντόπουλος,  CEO της BIOAXIS Healthcare δήλωσε: «Είμαι περήφανος που συμμετέχει η BIOAXIS σε ένα τόσο ουσιαστικό έργο με καταξιωμένους συνεργάτες. Η καλύτερη διαχείριση της ασθένειας, η ανεξαρτητοποίηση των ασθενών, η βελτιωμένη πρόληψη καθώς και η πιο έγκαιρη διάγνωση της πάθησης, θα είναι πολύτιμα επιτεύγματα του προγράμματος. Η συμμετοχή της BIOAXIS σε μια τέτοια πρωτοβουλία είναι τιμή μας.»