Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Γιατί μπουγελώνονται οι διάσημοι;



Διαστάσεις... φρενίτιδας και μάλιστα με διάσημες υπογραφές παίρνει τις τελευταίες ώρες η πρωτότυπη εκστρατεία στήριξης του ιδρύματος αντιμετώπισης της νόσου ALS (Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση), καθώς όλο και περισσότερες διασημότητες και μη δέχονται την πρό(σ)κληση να λουστούν με παγωμένο νερό, δωρίζοντας παράλληλα τουλάχιστον εκατό δολάρια για τον φιλανθρωπικό σκοπό.

Σύμφωνα με τους όρους του παιχνιδιού, οι συμμετέχοντες πρέπει να λουστούν με νερό και στη συνέχεια να απευθύνουν δημόσια πρόκληση σε άλλα τρία άτομα να πράξουν το ίδιο ή να δωρίσουν τουλάχιστον εκατό δολάρια για τον φιλανθρωπικό σκοπό –ή και τα δυο. Οι... προσκεκλημένοι στο παιχνίδι ενημερώνονται μέσω των social media.

Την διάσημη αρχή έκανε ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος φόρεσε καπέλο ένα δοχείο παγωμένο νερό στην αυλή του σπιτιού του, ενώ στη συνέχεια κάλεσε στο παιχνίδι τον εκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς. H απάντηση του Γκέιτς ήρθε μόλις λίγες ώρες αργότες, και μάλιστα σε πιο... εξελιγμένη μορφή: στο βίντεο ο ιδιοκτήτης της Microsoft εμφανίζεται να αδειάζει έναν κουβά παγωμένο νερό πάνω του απλά τραβώντας ένα σχοινί από ένα ικρίωμα που είχε κατασκευάσει.

Γρήγορα, στο παιχνίδι μπήκαν μεγάλα ονόματα της πολιτικής, των επιχειρήσεων, του θεάματος, της τηλεόρασης, του αθλητισμού, ακόμη και ομάδες εθελοντών που συντονίζονται μέσω των social media. Ετσι, εκατοντάδες βίντεο δημοσιεύονται καθημερινά on line, με τα εκατομμύρια να τρέχουν σαν νερό, υπέρ του φιλανθρωπικού σκοπού της προσπάθειας.

Ανάμεσα στους διάσημους που έχουν απαντήσει ήδη θετικά στην πρόκληση είναι ο Τζάστιν Τιμπερλέικ, η 86χρονη χήρα του δολοφονημένου γερουσιαστή των Δημοκρατικών Ρόμπερτ Κένεντι, Εθελ, το καστ της τηλεοπτικής σειράς Gray's Anatomy και ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, ο οποίος μάλιστα μπουγελώθηκε στον προαύλιο χώρο των γραφείων της εταιρείας στην Καλιφόρνια υπό τους ήχους του τραγουδιού Ice Ice Baby. Ακόμη και ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα, αν και αρνήθηκε ευγενικά να μπουγελωθεί, προχώρησε στη δωρεά άγνωστου χρηματικού ποσού.

Αλλά και ο γνωστός σταρ του ΝΒΑ, Λεμπρόντ Τζέιμς, που κάνει διακοπές στο Αιγαίο, μπουγελώθηκε με φόντο τα καταγάλανα νερά.

Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακή, το ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τις δωρεές όσων συμμετέχουν στην εκστρατεία με τα μπουγελώματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος για την αντιμετώπιση της νόσου ALS από την οποία πάσχει και ο κορυφαίος φυσικός Στίβεν Χόκινγκ είχε ξεπεράσει τα εννέα εκατομμύρια δολάρια.

ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr