Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Φοβούνται ότι θα γίνει του ...Ευαγγελισμού



Φόβοι ότι η αυριανή επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στα εγκαίνια του νέου κτιρίου των χειρουργείων "Εθνική Τράπεζα" του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" θα του γυρίσει μπούμεραγκ εκτιμούν  κύκλοι του υπουργείου Υγείας αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου.

Μέχρι στιγμής όλοι γνωρίζουν ότι τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν κανονικά, παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, αλλά τόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν στενά τις κινήσεις των συνδικαλιστών γιατρών και εργαζομένων του "Ευαγγελισμού", οι οποίοι έχουν ήδη προγραμματίσει την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στον χώρο του τμήματος επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο:

"Θεωρούμε πρόκληση να εγκαινιάζονται, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό μάλιστα, νέες υγειονομικές δομές χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η λειτουργία τους. Ήδη όταν η Διοίκηση αποδέχτηκε την «προσφορά» της Εθνικής Τράπεζας οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν ότι η λειτουργία νέων – σύγχρονων δομών δεν μπορεί παρά να συνδυαστεί με ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΑΡΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!! Αυτό εντάχθηκε ως ρήτρα και στη σχετική σύμβαση, σήμερα όμως φαίνεται ότι παραβιάζεται. Φοβούμαστε λοιπόν ότι πρόκειται για εγκαίνια κενών κτιρίων όπως συχνά συμβαίνει, ειδικά σε προεκλογικές περιόδους.

Θεωρούμε ακόμη πιο προκλητικό τον πανηγυρικό χαρακτήρα που δίνει η κυβέρνηση στα εγκαίνια των νέων χειρουργείων, όταν πριν κάποιους μήνες η ίδια η κυβέρνηση έκλεισε δομές που ανήκαν στον Ευαγγελισμό (Πολυκλινική & 3ο Θεραπευτήριο) που είχαν έξι πλήρως ανεπτυγμένες χειρουργικές αίθουσες.

Ίσως βέβαια βρεθούν και κάποιοι κακόβουλοι που θα επιχειρήσουν να ερμηνεύσουν τις δικαιολογημένες αντιδράσεις μας με ένα σκεπτικό ότι δήθεν οι εργαζόμενοι δεν θέλουν τα νέα χειρουργεία.. Είναι γνωστός ο ρόλος τους και η σκέψη τους τουλάχιστον οπισθοδρομική", τονίζουν στην ανακοίνωσή τους και καλούν όλους όσους εργάζονται στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ΤΡΙΤΗ 16/9 και ώρα 5 το απόγευμα στα ΤΕΠ για να διεκδικήσουν λύση για τα προβλήματα του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ και της δημόσιας υγείας.


ΠροηγούμενοΕπόμενο