Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Έρευνα για τυχόν σκάνδαλα σε δεκάδες φορείς Υγείας


Διαχειριστικό έλεγχο σε δεκάδες φορείς του Δημοσίου ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας. Συγκεκριμένα θα ελεγχθούν  τα οικονομικά νοσοκομείων, εποπτευόμενων οργανισμών όπως ο ΕΟΦ αλλά και έργων που στοίχισαν εκατομμύρια ευρώ σε διάφορους τομείς της υγείας.




Ήδη, σε εξέλιξη βρίσκεται ύστερα από απόφαση του κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, η διενέργεια διαχειριστικού-οικονομικού ελέγχου σε Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΟΚΑΝΑ, Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, Επιτροπή Προμηθειών Υγείας και Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας.

Πιο αναλυτικά, χθες, με εντολή του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή διετάχθη διοικητικός και διαχειριστικός - οικονομικός έλεγχος στο γενικό νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο - Αμαλία - Φλέμινγκ». Παράλληλα, εντολή για διαχειριστικό - οικονομικό έλεγχο δόθηκε και για το Ελληνικό Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ από το έτος 2012 έως σήμερα ενώ διαχειριστικός - οικονομικός έλεγχος θα διενεργηθεί και στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Ο κ. Κουρουμπλής αποφάσισε και τη διενέργεια ελέγχου για τα έργα 1. Υγειονομικός Χάρτης: Διοικητικής και Συντονιστικής Υποστήριξης και 2. Σύστημα παραγωγής Δεικτών Υγειονομικού Χάρτη. Όπως ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα: «πληρώσαμε 6 εκατομμύρια για χάρτη υγείας. Μπορούνε να μου υποδείξουν από πού θα τον πάρω; 6 εκατομμύρια και δεν ξέρει το υπουργείο ποιος έχει τον χάρτη υγείας».

Τέλος διετάχθη διαχειριστικός έλεγχος όλων των έργων για την Ψυχική Υγεία που πραγματοποιήθηκαν υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας από το έτος 2005 έως σήμερα.

ΠροηγούμενοΕπόμενο