Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

ΕΟΠΥΥ: Νέα ταλαιπωρία για όσα ζευγάρια προσπαθούν να κάνουν παιδί με εξωσωματική




Νέα πιο αυστηρά πλαίσια που αφορούν στην χορήγηση φαρμάκων για όσες ασφαλισμένες λαμβάνουν θεραπεία για δεύτερη φορά, προκειμένου να προχωρήσουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση, θέτει ο ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νεότερη απόφαση του ΕΟΠΥΥ, πέραν της εγκριτικής απόφασης της αρμόδιας Επιτροπής, οι ενδιαφερόμενες οφείλουν στο εξής να προσκομίζουν στα φαρμακεία του Οργανισμού και μία πρόσφατη εξέταση β΄ χοριακής γοναδοτροπίνης. Για να θεωρείται έγκυρη, η εξέταση θα πρέπει να προσκομιστεί σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των 10 ημερών από την ημέρα προσέλευσης στο φαρμακείο.

Ο ΕΟΠΥΥ υπενθυμίζει στις ασφαλισμένες πως η απόφαση της Επιτροπής Εξωσωματικής Γονιμοποίησης έχει ισχύ για ένα (1) έτος από την ημέρα έκδοσής της και αφορά σε δύο (2) προσπάθειες οι οποίες δεν μπορούν να απέχουν μεταξύ τους περισσότερο από 4 μήνες (ως ημερομηνία έναρξης θεωρείται η ημέρα παραλαβής των φαρμάκων). Η δε χορήγηση των φαρμάκων θα γίνεται άπαξ ανά προσπάθεια.

Σε περίπτωση αποτυχημένης κυοφορίας, η ασφαλισμένη θα παραπέμπεται εκ νέου στην αρμόδια Επιτροπή προς νέα έγκριση, αλλά όχι νωρίτερα από την πάροδο ενός (1ός) έτους από την προηγούμενη απόφαση.



ΠροηγούμενοΕπόμενο