Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

ΕΟΦ: Περιορισμος της χρήσης των φαρμάκων Protelos/Osseor

Η Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) για τα Φαρμακευτικά Προϊόντα για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) συνέστησε περιορισμό στη χρήση των φαρμάκων για την οστεοπόρωση Protelos / Osseor, ύστερα από αξιολόγηση των στοιχείων που δείχνουν έναν αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιακών προβλημάτων. 

Έχουν προταθεί κάποιες αλλαγές στον τρόπο που το φάρμακο χρησιμοποιείται:

  • Τα Protelos / Osseor πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για τη θεραπεία της σοβαρής οστεοπόρωσης σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με υψηλό κίνδυνο καταγμάτων και της σοβαρής οστεοπόρωσης σε άνδρες που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο κατάγματος. Εάν παίρνετε Protelos / Osseor, ο γιατρός σας θα εκτιμήσει εάν έχετε σοβαρή οστεοπόρωση ή έχετε υψηλό κίνδυνο καταγμάτων, καθώς και το ενδεχόμενο να διακόψει τη θεραπεία σας.
  • Τα Protelos / Osseor δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση που δεν ρυθμίζεται επαρκώς ή σε ασθενείς με ενεργό ή προηγούμενο ιστορικό οποιουδήποτε από τα ακόλουθα:
    - ισχαιμικής καρδιακής νόσου (όπως στηθάγχη ή καρδιακή προσβολή)
    - περιφερικής αρτηριακής νόσου (απόφραξη της ροής του αίματος στις αρτηρίες, συνήθως στα πόδια)
    - αγγειακής εγκεφαλικής νόσου (παθήσεις που επηρεάζουν τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου, π.χ. εγκεφαλικά επεισόδια).
  • Εάν συνεχίζετε να λαμβάνετεProtelos / Osseor, ο γιατρός σας θα ελέγχει την εξέλιξη του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και της υψηλήςαρτηριακής πίεσης σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της θεραπείας.
  • Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, επικοινωνήστε με το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

 

ΠροηγούμενοΕπόμενο