Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Ενημερωθείτε για το διαβητικό πόδι



Το διαβητικό πόδι είναι μια από τις σοβαρότερες επιπλοκές του Σακχαρώδους διαβήτη.

Το 15-25% των ατόμων με Σακχαρώδη διαβήτη θα εμφανίσει έλκος στα κάτω άκρα, έστω μια φορά κατά τη διάρκεια της ζωής του. Κάθε 30” κάποιος διαβητικός κάπου στον κόσμο χάνει τμήμα του ποδιού του εξαιτίας του διαβήτη 2.

  •  Από τις αρχές του 2014 κυκλοφορεί στη χώρα μας ένα νέο Ιατροτεχνολογικό προϊόν κατηγορίας ΙΙΙ, το Cacipliq 20 RGTA (ΣΕΤ επούλωσης χρόνιων πληγών) Αναζωογόνηση με μεσοκυττάρια θεραπεία.

  •  Το CACIPLIQ20® είναι ένας αναγεννητικός – προστατευτικός παράγοντας των ιστών (RGTA – ReGeneraTing Agents), ο οποίος προάγει τη φυσική ανάπλαση του δέρματος. Ενδείκνυται για την επούλωση χρόνιων πληγών του δέρματος περιλαμβανομένων των αρτηριακών ελκών, των διαβητικών ελκών, των ελκών από πίεση και των φλεβικών ελκών, καθώς και για τη μείωση του πόνου που αυτά προκαλούν. Δεν έχει φαρμακολογική δράση. Συνδέεται μόνο με τους ιστούς που έχουν βλάβη με μηχανικό τρόπο και βελτιώνει την ταχύτητα και την ποιότητα της επούλωσης του έλκους.3

  •  Το κάθε σετ μιας χρήσης αποτελείται από ένα φιαλίδιο αποστειρωμένου διαλύματος CACIPLIQ20®, μια αποστειρωμένη γάζα και δύο αποστειρωμένες λαβίδες μέσα σε κλειστή συσκευασία τύπου blister. Διατίθεται σε 3 διαφορετικές συσκευασίες.
Η κατάλληλη ενημέρωση από τους γιατρούς σχετικά με το διαβητικό πόδι, η σωστή φροντίδα αλλά και τα νέα προϊόντα που έρχονται να προστεθούν στη φαρέτρα των ειδικών, μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στην καλύτερη διαχείριση της επιπλοκής αυτής.

Περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να λάβουν τα άτομα με διαβήτη στο πλαίσιο του Διαβητικού Χωριού που θα πραγματοποιηθεί στον πολιτιστικό χώρο Λυκείου Ελληνίδων Δράμας στις 6 Νοεμβρίου και στη πλατεία Ελευθερίας Δράμας στις 7 & 8 Νοεμβρίου 2014.
ΠροηγούμενοΕπόμενο