Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Ενθαρρυντικά δεδομένα για τη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2



Το νέο φάρμακο της MSD για το διαβήτη τύπου 2 μείωσε σημαντικά τα επίπεδα HbA1c σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο

Ενθαρρυντικά για την καλύτερη διαχείριση του Διαβήτη Τύπου 2 είναι τα πρώτα δεδομένα από το πρόγραμμα κλινικής ανάπτυξης Φάσης 3 της ομαριγλιπτίνης, ενός υπό διερεύνηση αναστολέα διπεπτιδυλοπεπτιδάσης 4 (DPP-4), χορηγούμενου μία φορά την εβδομάδα. Τα νέα δεδομένα παρουσιάστηκαν από την MSD, γνωστή ως Merck στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, και προέκυψαν από μια μελέτη σε Ιάπωνες ασθενείς, κατά την οποία η ομαριγλιπτίνη παρείχε αντίστοιχη αποτελεσματικότητα και ανεκτικότητα σε σχέση με την σιταγλιπτίνη, τον DPP-4 αναστολέα της εταιρείας, που χορηγείται μία φορά την ημέρα σε δόση 50mg, τυπική αρχική δόση στην Ιαπωνία.


 

Τα παραπάνω νέα στοιχεία για την ομαριγλιπτίνη, αναφορικά με την παρατεταμένη αναστολή του DPP-4, παρουσιάστηκαν από την MSD στην 50η Ετήσια Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Μελέτη του Διαβήτη (EASD), δίνοντας ελπίδα για την ανάπτυξη μιας θεραπείας που θα διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητα και κατ? επέκταση τη συμμόρφωση εκατομμυρίων ασθενών παγκοσμίως, με διαβήτη τύπου 2.


«Παρά τις εξελίξεις στην περίθαλψη του διαβήτη αυτά τα χρόνια, πολλοί άνθρωποι που ζουν με διαβήτη τύπου 2 δεν έχουν πετύχει τα συνιστώμενα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους», ανέφερε ο Peter Stein, M.D., Αντιπρόεδρος Κλινικής Έρευνας για το Διαβήτη και την Ενδοκρινολογία των Merck Research Laboratories. «Η MSD έχει δεσμευτεί και καταβάλλει προσπάθειες για να βοηθήσει στην ελάττωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στη διαχείριση του διαβήτη. Εάν εγκριθεί η ομαριγλιπτίνη, ως θεραπεία χορηγούμενη μία φορά την εβδομάδα, θα μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική νέα θεραπευτική επιλογή που θα βοηθήσει τους ασθενείς να επιτύχουν τους στόχους του σακχάρου στο αίμα».

 

Η MSD στηρίζει την ομαριγλιπτίνη με ένα διεθνές πρόγραμμα κλινικής ανάπτυξης που περιλαμβάνει 10 κλινικές μελέτες Φάσης 3 και 8.000 ασθενείς περίπου με διαβήτη τύπου 2.


Βάσει των παραπάνω στοιχείων Φάσης 3 που παρουσιάζονται για την ομαριγλιπτίνη, η MSD θα υποβάλλει μέχρι το τέλος του έτους αίτηση έγκρισής της στην Ιαπωνία.

Σχετικά με τη μελέτη

Στην εν λόγω διπλά-τυφλή μελέτη μη-κατωτερότητας, Φάσης 3, σε 414 ασθενείς εκτιμήθηκαν η αποτελεσματικότητα, η ασφάλεια και η ανεκτικότητα της ομαριγλιπτίνης σε δόση 25mg μία φορά την εβδομάδα σε σύγκριση με τη σιταγλιπτίνη σε δόση 50mg μία φορά την ημέρα (τυπική αρχική δόση στην Ιαπωνία) και με εικονικό φάρμακο. Το πρωταρχικό σημείο αξιολόγησης ήταν η μεταβολή στα επίπεδα της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c), από την έναρξη της μελέτης έως την εβδομάδα 24.

ΠροηγούμενοΕπόμενο