Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Εμβόλια κατά του Έμπολα ετοιμάζει η Ρωσία


H Ρωσία θα μπορεί να διαθέσει τρία εμβόλια για την αντιμετώπιση του ιού του Έμπολα στους επόμενους έξι μήνες διαβεβαίωσε η υπουργός Υγείας της χώρας Βερόνικα Σκβόρτσοβα.


Την ίδια ώρα η επιδημία έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο σε 4000 και πλέον ανθρώπους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.


«Έχουμε παρασκευάσει τρία εμβόλια και πιστεύουμε ότι θα είναι έτοιμα στους επόμενους έξι μήνες» δήλωσε η Ρωσίδα υπουργός σε τηλεοπτικό δίκτυο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti προσθέτοντας πως «το πρώτο είναι ήδη έτοιμο για μια κλινική δοκιμή» ενώ όπως διευκρίνισε το ένα από τα εμβόλια παρασκευάστηκε βάση ενός ανενεργού στελέχους του ιού.


Εντωμεταξύ ενίσχυση όλων των μέτρων πρόληψης και ασφάλειας στις πύλες εισόδου της χώρας, (λιμάνια, αεροδρόμια, Κέντρα υποδοχής μεταναστών), για την ενίσχυση ετοιμότητας της χώρας κατά του έμπολα αποφασίστηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο υπουργείο Υγείας με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και τη συμμετοχή συναρμοδίων φορέων.


Παράλληλα συγκροτείται επιτροπή με μόνιμο χαρακτήρα προκειμένου ανά 15 ημέρες να εξετάζει το επίπεδο ετοιμότητας της χώρας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του ΚΕΕΛΠΝΟ, του ΕΚΕΠΥ, του ΕΚΑΒ, της ΕΣΔΥ, της Δ/νσης Υγειονομικού ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής ενότητας Πειραιά, και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.


Κατά την σύσκεψη, εκτιμήθηκε ότι -προς το παρόν - δεν υπάρχει ανάγκη διαφοροποίησης των κατευθυντηρίων οδηγιών που έχουν ήδη εκδοθεί από το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ, και έχουν αποσταλεί και εγκριθεί από τις Ευρωπαϊκές αρχές και τον ΠΟΥ, εφόσον δεν υφίσταται και ανάλογη κατεύθυνση από τις παραπάνω Αρχές.


Ωστόσο, αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση όλων των μέτρων πρόληψης και ασφάλειας στις πύλες εισόδου της χώρας : λιμάνια, αεροδρόμια, Κέντρα Α΄υποδοχής μεταναστών.

ΠροηγούμενοΕπόμενο