Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα
Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Διακόπτουν το διάλογο με την κυβέρνηση οι ιδιώτες γιατροί



Διακόπτουν το διάλογο με την κυβέρνηση οι ιδιώτες γιατροι καθώς μέχρι στιγμής οι συζητήσεις με τους τεχνικούς συμβούλους του Υπουργείου Εργασίας δεν έχει επιφέρει κανένα αποτέλεσμα, καθώς δεν έχουν προσκομιστεί από την πλευρά των αρμοδίων τα οικονομικά δεδομένα που να δείχνουν ότι οι όποιες ενέργειες της κυβέρνησης διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του  ασφαλιστικού συστήματος.

"Γι αυτό αποφασίστηκε να μη συνεχιστεί ο διάλογος σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, έως ότου δοθούν τα οικονομικά στοιχεία που έχουν ζητήσει οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Φορέων", αναφέρουν τα μέλη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Σήμερα, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, οι γιατροί συμμετέχουν μαζικά στην απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με αίτημα την απόσυρση του σχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, το οποίο "οδηγεί στη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας, δημεύει τα εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών και θέτει εκτός εργασίας το πιο αξιόμαχο ιατρικό δυναμικό της χώρας", τονίζουν.

Στη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, θα συζητηθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των ιατρών.


ΠροηγούμενοΕπόμενο