Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Δείτε το προεδρικό διάταγμα για τις Μονάδες Εξωσωματικής Γονιμοποίησης!

Με άδεια θα λειτουργούν πλέον όλες οι Μονάδες Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στη χώρα μας  προκειμένου να προστατευθεί τόσο η υγεία των πολιτών όσο και για να ενισχυθεί ο ιατρικώς τουρισμός. Αυτό μεταξύ άλλων προβλέπει προεδρικό διάταγμα του υπουργείο υγείας, που τίθεται άμεσα σε ισχύ. αν και εκκρεμούσε από το 2015.



Αξίζει να σημειωθεί εδώ το ότι μέσω του νέου θεσμικού πλαισίου θα ενισχυθεί σημαντικά ο ιατρικός τουρισμός στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη.

Αναλυτικότερα το Προεδρικό Διάταγμα, που εκκρεμούσε από το 2015, υπεγράφει από τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και αφορά στο θεσμικό πλαίσιο των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των Μονάδων Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (Μ.Ι.Υ.Α.).

Η θεσμοθέτηση πλαισίου χορήγησης αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των Μ.Υ.Ι.Α., η θέσπιση τεχνικών προδιαγραφών, όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας τους, θεωρείται απολύτως αναγκαία αφενός για να αποφευχθούν κίνδυνοι που απειλούν τις γυναίκες, αφετέρου να είναι δυνατή η επίτευξη του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Δύο από τις βασικές προϋποθέσεις λειτουργίας των ΜΥΙΑ, συνιστούν η υποχρεωτική διασύνδεσή τους με νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά και ο αυστηρός ορισμός των εξειδικευμένων προσόντων του ιατρικού και λοιπού επιστημονικού προσωπικού.