Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Δείτε τα νέα rebate για διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις



  Tίθενται σε ισχύ τα νέα κλιμακούμενα ποσοστά εκπτώσεων για διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις.

Τα rebate, τα οποία έχουν αναδρομική ισχύ από τις αρχές του έτους και διάρκεια έως τα τέλη του 2018, θα λειτουργήσουν «ως μέθοδος αποζημίωσης των διαγνωστικών εξετάσεων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.

Με την Απόφαση, δημοσιεύονται οι πίνακες, που επιβάλλουν κλιμακούμενες εκπτώσεις που συναρτώνται με τον όγκο των εξετάσεων και συγκεκριμένα για Μαγνητικές Τομογραφίες, Αξονικές Τομογραφίες, καθώς και εκπτώσεις σε σχέση με το κόστος (την αιτούμενη δαπάνη) των εξετάσεων για Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας, Σπινθηρογραφήματα, Υπέρηχους και εξετάσεις αίματος (Βιοχημικές, Ορμονικές Αιματολογικές, Ανοσολογικές).

Παράλληλα, με την απόφαση, στις ιδιωτικές κλινικές ορίζεται επιπλέον έκπτωση 2,5% για την εκτέλεση των ανωτέρω διαγνωστικών εξετάσεων σε εξωτερικούς ασθενείς.

«Οι εκπτώσεις αυτές υπολογίζονται σε αυτοτελή μηνιαία βάση και στο σύνολο της δαπάνης που προκύπτει μετά τη συμπλήρωση του όγκου ή/και του κόστους των εξετάσεων της αμέσως προηγούμενης τιμολόγησης. Η τιμή αποζημίωσης των εξετάσεων καθορίζεται από το ισχύον κρατικό τιμολόγιο, εκτός των διαγνωστικών εξετάσεων − ιατρικών πράξεων για τις οποίες έχουν καθοριστεί και ισχύουν ανώτατες ασφαλιστικές τιμές αποζημίωσης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.», σημειώνεται στην Απόφαση Πολάκη.
ΠροηγούμενοΕπόμενο