Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Αυξημένα τα αντανακλαστικά του υπουργείου Υγείας


Σημαντικές προσπάθειες για τη διασφάλιση της Υγείας και της αποτελεσματικής εξυπηρέτησης των πολιτών, καταβάλλει το υπουργείο Υγείας, όπως ανέφερε ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη συνάντηση που είχε με τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών, με αντικείμενο την διαλειτουργικότητα του τομέα Υγείας κατά τη διαχείριση κρίσεων.



"Η χώρα δοκιμάζεται", είπε ο υπουργός, εκφράζοντας, ωστόσο, την πεποίθησή του πως "ο ελληνισμός διαθέτει ισχυρό DNA και όταν απελευθερώνει τα "ιαματικά κοιτάσματα της ψυχής του" αντιμετωπίζει τις δυσκολίες".

Ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε επίσης, ότι "η Κυβέρνηση προσπαθεί να βρει κοινό τόπο. Κανείς δεν είναι πιο ευρωπαϊστής από εμάς, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι μιλάμε για μία Ευρώπη κοινωνικής αλληλεγγύης και ισότιμης συνύπαρξης και όχι για μία Ευρώπη που συνθλίβει την αξιοπρέπεια των ανθρώπων. Εμείς όμως θα παλέψουμε εντός Ευρώπης", ανέφερε ο υπουργός.

Σημείωσε, ότι το υπουργείο Υγείας διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο, αναφέροντας ότι χθες, παρά τις δυσκολίες, το υπουργείο κατέβαλλε στους φαρμακοποιούς ποσό ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ, για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, 11 εκατομμύρια ευρώ, που αφορούν σε δαπάνες των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, ενώ οφειλές ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ έχει προγραμματιστεί να καταβληθούν στις φαρμακευτικές εταιρείες εντός Ιουλίου.

Επίσης, όπως είπε, έχουν κατατεθεί δύο τροπολογίες, η μία αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές που φτάνουν τα 160 εκατομμύρια ευρώ και η δεύτερη αφορά τον συμψηφισμό οφειλών νοσοκομείων με οφειλές προμηθευτών φαρμάκων προς το Ελληνικό Δημόσιο. Επιπλέον, κατατέθηκαν 40 εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς των νοσοκομείων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.

"Όλα αυτά συνηγορούν στο ότι αντιμετωπίζουμε με εξαιρετική σοβαρότητα την Υγεία των πολιτών. Η σημερινή πρωτοβουλία ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά και ανανεώνει το γνωστικό πεδίο όλων μας, ώστε να διαχειριστούμε δύσκολες στιγμές, οι οποίες μπορούν να απελευθερώσουν το πυρακτωμένο πείσμα που διαθέτει ο καθένας από εμάς, να γίνει πιο δημιουργικός, πιο συλλογικός υποτάσσοντας το εγώ του σε ένα πανανθρώπινο "Εμείς"", κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

Κατά τη συνάντηση με τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, συζητήθηκαν διεξοδικά, κομβικά σημεία που αφορούν στην έννοια της μαζικής καταστροφής και στους τρόπους αντιμετώπισής της, όπως για παράδειγμα αντιμετώπιση πυρκαγιών, σεισμών, καύσωνα, πλημμυρών, υψηλού κινδύνου μεταδιδόμενων ασθενειών, η σημασία της διϋπηρεσιακής συνεργασίας και του αποτελεσματικού συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων.

Ειδική αναφορά έγινε στα επιχειρησιακά σχέδια του υπουργείου Υγείας "Περσέας - Σώστρατος - ?ρτεμις -Φιλοκτήτης", τα οποία συνιστούν "έναν πολύτιμο οδηγό αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών", ενώ συζητήθηκε και η συμβολή του ΕΚΑΒ, καθώς και του Ειδικού Τμήματος Ιατρικών Καταστροφών.

ΠροηγούμενοΕπόμενο