Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Ασφαλές το πρώτο εμβόλιο για τον ιό Έμπολα



Ασφαλές δείχνει πως είναι το πρώτο πειραματικό εμβόλιο κατά του ιού Έμπολα και παρουσιάζει ενδείξεις πως λειτουργεί θετικά στους πρώτους 20 εθελοντές που το δοκιμασαν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα νέα επιστημονικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τον δημιουργό του εμβολίου της GlaxoSmithKline για να αναπτύξουν αυτό το εμβόλιο. Κατασκευάζεται γενετικά με ένα μικρό κομμάτι του ιού Έμπολα και, θεωρητικά, θα πρέπει να ωθήσει το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει και να επιτίθεται Έμπολα.

Το εμβόλιο έχει σχεδιαστεί για να τονώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και την παραγωγή αντισωμάτων αντι-Έμπολα. Σύμφωνα με τα στοιχεία οι άνθρωποι που δοκίμασαν το εμβόλιο αναπτύσσουν αντισώματα εντός τεσσάρων εβδομάδων για να ελεγχθούν στη συνέχεια από το National Institutes of Health. Τα μισά άτομα από την ομάδα των εθελοντών έλαβαν μεγαλύτερη δόση από το εμβόλιο και έτσι παρήγαγαν περισσότερα αντισώματα.