Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Αλλάζει τον τρόπο αποζημίωσης των φαρμάκων το Βρετανικό ΕΣΥ




Σε ένα καινοτόμο σύστημα αποζημίωσης φαρμάκων προχωρά το βρετανικό ΕΣΥ και συνδέει άμεσα την αποζημίωση των φαρμάκων με την αποτελεσματικότητά τους.

Συγκεκριμένα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, θα αναγκάζει την εταιρεία που αντιπροσωπεύει το φάρμακο της, να επιστρέφει τα χρήματα που δαπανήσε το ΕΣΥ για όποιον ασθενή δεν ανέρρωσε μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Ξεκινώντας από την εταιρεία Janssen και το σκεύασμα της για την θεραπεία της ηπατίτιδας, αν η θεραπεία τους αποδειχθεί ανεπαρκής για κάποιον ασθενή έπειτα από 12 βδομάδες, η εταιρεία θα αναγκαστεί να επιστρέψει τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τον συγκεκριμένο πολίτη στο βρετανικό Κράτος.

Το συγκεκριμένο rebate αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο και σε νέες συμφωνίες με αρκετές εταιρείες στον χώρο του φαρμάκου που θα αφορά όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Σε σχόλιο του για την συμφωνία αυτή, ο διευθύνων σύμβουλος της Janssen στην Μεγάλη Βρετανία, Mark Hicken, δήλωσε ότι "αυτό το σχήμα αποζημίωσης του Olysio, σε συνδυασμό με τις προληπτικές εξετάσεις αίματος, με το βρετανικό ΕΣΥ να πληρώνει μόνο για τα επιτυχημένα αποτελέσματα, αποτελεί ένα καινοτόμο σχήμα συνεργασίας το οποίο μπορεί να δώσει θετικά αποτελέσματα για τους ασθενείς όσο και για τα ασφαλιστικά συστήματα".