Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Αγώνας δρόμου για την παρασκευή εμβολίου έναντι του MERS



Στην μάχη κατά του νέου θανατηφόρου κοροναϊού MERS ρίχνονται 5 διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες.


Συγκεκριμένα τη βοήθειά τους ζήτησε το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου, με βάση τις πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί μέχρι τώρα για την ασθένεια, να παραχθεί ένα εμβόλιο για την αντιμετώπιση της ασθένειας.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αρμόδιο υπουργείο, μέχρι στιγμής εντοπίστηκαν δεκατρία νέα κρούσματα του κοροναϊού MERS στη Σαουδική Αραβία, τονίζοντας ωστόσο ότι η ασθένεια, που έχει προκαλέσει το θάνατο 76 ανθρώπων, δεν έχει φτάσει ακόμη σε στάδιο επιδημίας.
Σε ανακοίνωση του ο υπουργός Αμπντάλα αλ Ράμπια, επεσήμανε ότι από τα δεκατρία νέα περιστατικά, τα επτά νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Τζέντα, τέσσερα στο Ριάντ, ένα στη Μεδίνα και ένα στο Νατζράν.


Συνολικά 244 άνθρωποι έχουν ασθενήσει μέχρι σήμερα από τον κοροναϊό του αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS).
Ο Αμπντάλα αλ Ράμπια διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνουν οι Αρχές για την αντιμετώπιση της ασθένειας είναι σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Σημείωσε μάλιστα ότι είναι «καλό σημάδι» ότι δεν έχουν παρουσιαστεί κρούσματα μεταξύ μικρών μαθητών.
Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται για επιδημία και ότι «μόνο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει τη δυνατότητα» να κρίνει εάν μια ασθένεια έχει εξαπλωθεί σε σημείο που να έχει λάβει επιδημικές διαστάσεις.
Ο κοροναϊός MERS θεωρείται πιο θανατηφόρος αλλά όχι τόσο μολυσματικός όσο ο ιός SARS (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο) που προκάλεσε τον θάνατο 800 ανθρώπων σε όλον τον κόσμο το 2003.

 

ΠροηγούμενοΕπόμενο