Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα


Θεατρική παράσταση που έχει σώσει ζωές

23/3/2018 1:07:11 μμ
Η θεατρική ομάδα ΑΡΕΝΑ στα Χανιά προσφέρει τα έσοδα της παράστασης στο Κοινωνικό Ιατρείο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η θεατρική ομάδα ΑΡΕΝΑ, με έδρα τα Χανιά στην Κρήτη, ανεβάζει φέτος τη θεατρική παράσταση "Ψηλά από τη γέφυρα" του 'Αρθουρ Μίλλερ, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων (ΚΙΦΑΧ).

Η παράσταση έχει κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαρτίου και συνεχίζεται στις 23, 24 και 25 Μαρτίου στις 21:00, στο θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης» (πληροφορίες για την παράσταση εδώ).


Η θεατρική ομάδα ΑΡΕΝΑ ανέβασε και πέρυσι μια παράσταση, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν στο ΚΙΦΑΧ, προκειμένου να διενεργηθούν τεστ ΠΑΠ σε άπορες γυναίκες της πόλης.


Οι άπορες γυναίκες που απευθύνθηκαν τότε στο Κοινωνικό Ιατρείο στα Χανιά για να κάνουν δωρεάν το τεστ ΠΑΠ ήταν πολλές, πάνω από 250. Το σπουδαίο είναι ότι μεταξύ των γυναικών αυτών που έκαναν την εξέταση, 4 διαγνώστηκαν με κακοήθεια. Η έγκαιρη διάγνωση όμως συνέβαλε στο να το αντιμετωπίσουν άμεσα και να σώσουν τη ζωή τους!


Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr o πρόεδρος του ΚΙΦΑΧ, Μανώλης Φραγκάκης:

"Πέρσι ήταν η δεύτερη φορά που έγιναν οι εξετάσεις αυτές από το ΚΙΦΑΧ σε άπορο πληθυσμό. Μετά το Πάσχα αναμένεται να κάνουν για τρίτη φορά τη δράση αυτή, με τη διαφορά ότι προσπαθούν αυτή τη φορά να συνδυάσουν το τεστ ΠΑΠ με τη διενέργεια και μαστογραφίας. Ανοίγουμε την αγκαλιά μας και κάνουμε τεστ ΠΑΠ σε όλες τις άπορες ακόμα και σε περιπτώσεις που μπορεί να μην πληρούν ακριβώς τα κριτήριά μας, αλλά δεν θα κλείσουμε την πόρτα, γιατί είναι πολύ σημαντική εξέταση.

[...]

Η βοήθεια του κόσμου και δράσεις, όπως οι παραστάσεις της Αρένας, μας βοηθούν όχι μόνο στο οικονομικό κομμάτι το οποίο είναι σημαντικό, αλλά και στο ψυχολογικό: να αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε μόνοι, ότι υπάρχουν δηλαδή πολίτες που λένε ότι υπάρχει ένα Κοινωνικό Ιατρείο με κάποιους ανθρώπους που έχουν αφήσει το σπίτι τους, τη ζωή τους και είναι εκεί και έρχονται και μας ωθούν, μας δίνουν μια επιπλέον δύναμη. Ίσως να είναι και πιο σημαντικό από τα χρήματα, γιατί έχει να κάνει με τη συνείδηση που δημιουργείται", τονίζει ο κ. Φραγκάκης.



Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"






Σχετικά άρθρα

«Έρωτας και Αναπηρία!»
Εκδήλωση του Κέντρου Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ
Περίπατος στην Αιόλου για την ιστορία της περιοχής και των φαρμακείων της
Διοργανώνεται από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute
ΣΕΦΑΡ – ΣΥΦΑΡΤ: «Ανεβάζει» παιδική θεατρική παράσταση
Στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου «Κάντο Αγάπη»
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού
Με το τραγούδι: «It’s Giving Time (The Red Cross 2100 Anthem)»