Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

40,5 δισ. δολάρια έδωσε η TEVA για την εξαγορά της Allergan



Μεγάλο deal στο χώρο της διεθνούς φαρμακοβιομηχανίας καθώς στην αγορά της μονάδας γενοσήμων της εταιρείας Allergan προχωρά η ισραηλινή φαρμακοβιομηχανία Teva Pharmaceuticals Industries έναντι 40,5 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Teva θα δώσει 33.75 δισ. δολάρια σε μετρητά για την Allergan και προσφέρει άλλα 6,7 δισ. σε μετοχές, όπως διευκρίνισε η ισραηλινή εταιρεία.

Η συμφωνία εγκρίθηκε ομόφωνα από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2016.

Η συμφωνία θα καταστήσει την Teva, leader στον κλάδο των γενοσήμων, μια από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες του κόσμου

Αξίζει να σημειωθεί πως η Teva αναζητούσε νέες πηγές εσόδων για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό προς το βασικό της σκεύασμα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, ενώ για την Allergan προτεραιότητα αποτελούσε η μείωση του χρέους της. Σημειώνεται ότι από την αρχή του έτους το ύψος των deals στη φαρμακοβιομηχανία έχει ανέλθει σε 400 δισ. δολάρια, ποσό αυξημένο κατά 80% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014.