Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα


100 κτίρια ανοίγουν δωρεάν τις πόρτες τους στο κοινό της Αθήνας

30/3/2017 11:56:15 πμ
Open House Athens: για μικρούς και μεγάλους λάτρεις της αρχιτεκτονικής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Open House μετρά ήδη 4 χρόνια στην Αθήνα και πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής.

Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 35 πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.

Κάθε χρόνο, για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν, και η πόλη μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική τους.


Στο φετινό ανανεωμένο πρόγραμμα του Open House Athens, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε πάνω από 100 κτίρια και χώρους από 450 εθελοντές! Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα του Open House Athens έχει διευρυνθεί με ένα σύνολο παράλληλων δράσεων με στόχο να απευθυνθεί σε ακόμα ευρύτερο κοινό.


Στο βιβλιοπωλείο IANOS, Σταδίου 24, βρίσκεται και το ενημερωτικό περίπτερο της εκδήλωσης (Open Box).


Από την Παρασκευή 31 Μαρτίου θα ξεκινήσει το Made in Athens powered by jamjar.gr, το οποίο περιλαμβάνει ξεναγήσεις σε χώρους όπου δραστηριοποιούνται άνθρωποι της δημιουργικής και παραγωγικής κοινότητας της Αθήνας. Επίσης, την Παρασκευή 31 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το Open School, το οποίο απευθύνεται σε ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος, όπως τμήματα μαθητών και σπουδαστών, και περιλαμβάνει οργανωμένες ξεναγήσεις σε συγκεκριμένα κτίρια καθώς και junior αρχιτεκτονικά workshops για παιδιά Δημοτικού.


Φέτος, για πρώτη χρονιά, σε συνεργασία με την Αμερικανική και τη Νορβηγική Πρεσβεία, τα δυο σημαντικά κτίρια των πρεσβειών ανοίγουν τις πόρτες τους σε επίτιμους προσκεκλημένους του προγράμματος, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους (Open Embassy).


Δείτε το πρόγραμμα και τα κτήρια που θα ανοίξουν τις πόρτες τους εδώ: http://www.openhouseathens.gr/

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το όραμα για το φαρμακείο των υπηρεσιών και η νέα χωροταξία
Θα στηριχθούν οικονομικά 8 μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί






Σχετικά άρθρα

«Έρωτας και Αναπηρία!»
Εκδήλωση του Κέντρου Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ
Περίπατος στην Αιόλου για την ιστορία της περιοχής και των φαρμακείων της
Διοργανώνεται από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute
ΣΕΦΑΡ – ΣΥΦΑΡΤ: «Ανεβάζει» παιδική θεατρική παράσταση
Στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου «Κάντο Αγάπη»
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού
Με το τραγούδι: «It’s Giving Time (The Red Cross 2100 Anthem)»