Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ζητούν από τους συλλόγους "Πόθεν Έσχες"!

4/4/2017 9:31:59 πμ
'Αμεση αντίδραση από τον Π.Φ.Σ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης ζητά το κράτος από τους προέδρους και τους αντιπροέδρους του Π.Φ.Σ. και των φαρμακευτικών συλλόγων, καθώς οι Σύλλογοι αποτελούν Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ)!


Προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά από τους υπευθύνους της σχετικής κρατικής υπηρεσίας (πρόκειται για την Γ΄ Μονάδα Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Αρχής του άρθρου 7 του Ν. 3691/08 – Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες και καταπολέμησης της Χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης), ο νομικός σύμβουλος του Π.Φ.Σ., Ηλίας Δημητρέλλος και ο υπεύθυνος γραφείου τύπου του Συλλόγου Βασίλης Χατζημάρκου συναντήθηκαν χθες (3/3/2017) με τον υπεύθυνο προϊστάμενο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Π.Φ.Σ.

Κατά τη συνάντηση, ο προϊστάμενος αναγνώρισε ότι «υφίσταται θέμα ερμηνείας» της σχετικής διάταξης (άρθ. 1 παρ. 1 περ. ι΄ του Ν. 3213/2003) για πολλούς φορείς, οργανισμούς και ΝΠΔΔ, οι οποίοι έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν με ανάλογες διατάξεις που ισχύουν για τον Π.Φ.Σ., και ενημέρωσε ότι η υπηρεσία έχει υποβάλει σχετικό ερώτημα για γνωμοδότηση.

 

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι του Π.Φ.Σ. κατέστησαν γνωστά τα εξής:

  1. Η διοίκηση του Π.Φ.Σ. εκλέγεται από τους αντιπρόσωπους-μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και δεν διορίζεται από το Δημόσιο άμεσα ή έμμεσα και ότι ο Π.Φ.Σ. δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά είναι αυτοχρηματοδοτούμενο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).
  2. Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι διοικούνται από το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο εκλέγεται από τους φαρμακοποιούς-μέλη τους και δεν διορίζεται από το Δημόσιο άμεσα ή έμμεσα, καθώς επίσης δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά είναι αυτοχρηματοδοτούμενα ΝΠΔΔ.

Σύμφωνα με την ίδια την υπηρεσία όμως, η γνωμοδότηση προς οριστική ερμηνεία της διάταξης δεν θα έχει εκδοθεί πριν από την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (που είναι στις 13/4/2017) και ότι δεν αναμένουν να δοθεί παράταση. Συνεπώς συνιστά να υποβληθούν οι δηλώσεις από τις διοικήσεις των Συλλόγων ούτως ή άλλως!

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Επανεκλέχθηκε για τρίτη θητεία πρόεδρος ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου
Από όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας






Σχετικά άρθρα

Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024