Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Υποχρεωτική απογραφή ασφαλισμένων στο Τ.Ε.Α.Υ.Φ.Ε.

13/9/2013 12:06:24 μμ
Απαιτείται η άμεση και συμπλήρωση νέου απογραφικού δελτίου από 15/9 έως 15/11
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας, θα διεξαχθεί από 15 Σεπτεμβρίου και μέχρι 15 Νοεμβρίου 2013 η ηλεκτρονική απογραφή του συνόλου των εργαζομένων και των επιχειρήσεων όλης της χώρας.


Το Τ.Ε.Α.Υ.Φ.Ε. θα προβεί σε υποχρεωτική απογραφή όλων των εν ενεργεία εργαζομένων - ασφαλισμένων των φαρμακευτικών επιχειρήσεων (φαρμακευτικές εταιρίες, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία) για τη χορήγηση Αριθμού Μητρώου Τ.Ε.Α.Υ.Φ.Ε, αφού έχει διαπιστωθεί ότι αρκετοί εργαζόμενοι στις παραπάνω επιχειρήσεις δεν έχουν απογραφεί και δεν έχουν αριθμό μητρώου.


Το Τ.Ε.Α.Υ.Φ.Ε. ζητά από όλους τους υπόχρεους εργοδότες να φροντίσουν για την άμεση συμπλήρωση και αποστολή του νέου απογραφικού δελτίου, όπως αυτό τροποποιήθηκε, σύμφωνα με το υπ? αριθμ. Φ51020/οικ.8087/166/2013 έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας. Θα πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα ΠΕΔΙΑ του νέου απογραφικού δελτίου, το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Τ.Ε.Α.Υ.Φ.Ε. (για να μεταβείτε στο απογραφικό δελτίο πατήστε εδώ).


Με δεδομένο ότι πλέον οι ασφαλιστικές εισφορές καταχωρούνται αναλυτικά στις ατομικές μερίδες των ασφαλισμένων, είναι υποχρεωτικό όλοι οι ασφαλισμένοι να έχουν αριθμό μητρώου Τ.Ε.Α.Υ.Φ.Ε. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα είναι δυνατή η ενημέρωση των ατομικών τους λογαριασμών και οι ασφαλιστικές τους εισφορές θα εμφανίζονται απλήρωτες.


Αρκετοί εργοδότες προσκομίζουν στην Εθνική Τράπεζα καταστάσεις ασφαλίστρων στις οποίες δεν αναγράφονται οι αριθμοί μητρώου των υπαλλήλων τους. Αποτέλεσμα είναι να φαίνονται απλήρωτες οι εισφορές των ασφαλισμένων και οι υπόχρεοι να επιβαρύνονται με τόκους υπερημερίας και να μην υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης ασφαλιστικής ενημερότητας. Οι καταστάσεις ασφαλίστρων για το Τ.Ε.Α.Υ.Φ.Ε. θα κατατίθενται με τον ίδιο τρόπο, όπως μέχρι σήμερα στην Ε.Τ.Ε, στον ίδιο αριθμό λογαριασμού (545005-50) και ΟΧΙ στην Α.Π.Δ. του Ι.Κ.Α. (που αφορά μόνον τα Ν.Π.Δ.Δ).


Η μη αναγραφή ασφαλισμένων στα μητρώα του Ταμείου θα θεωρείται ως μη αναγγελία πρόσληψης και θα επιβάλλεται το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
Αναρτήθηκαν σε ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)