Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Υποφέρει από το παθητικό κάπνισμα και ο Κάρολος Παπούλιας

2/6/2014 4:09:15 μμ
Τι εκμυστηρεύτηκε στον υπουργό Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος




Το κάπνισμα και τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για τον περιορισμό του βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με τον Υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, την Υφυπουργό Υγείας κα Ζέττα Μακρή, την Πρόεδρο του ΔΣ του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) κα Τζένη Κρεμαστινού, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη και τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τον έλεγχο του καπνίσματος κ. Παναγιώτη Μπεχράκη.

Ο υπουργός υγείας τόνισε ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως "προσπαθούμε δρώντας προληπτικά στις νεαρές ηλικίες - να εξηγήσουμε πόσο κακό πράγμα είναι το κάπνισμα. Αλλά έχουμε και μία σειρά μέτρων που σχεδιάζουμε με την αρμόδια Υφυπουργό  κ. Μακρή και όλους τους φορείς του κράτους που είναι παρόντες σήμερα εδώ.  Εμάς δεν μας ενδιαφέρει καθόλου το κομμάτι της εισπράξεως των προστίμων, με την έννοια των χρημάτων. Αυτά είναι θέματα άλλων υπουργείων. Εμάς μας ενδιαφέρει η επί της ουσίας μάχη, όπου η χώρα μας έχει κάνει ένα βήμα τα τελευταία χρόνια, αλλά που ακόμα υπολειπόμεθα των στόχων που έχουμε θέσει, που είναι: να εξηγήσουμε στον κόσμο, να πείσουμε τον κόσμο πόσο μεγάλη ζημιά κάνει το κάπνισμα. Και σΆ αυτό χρειαζόμαστε και τη δική σας βοήθεια και γιΆ αυτό είμαστε εδώ".


Από την πλευρά του ο κ. Κάρολος Παπούλιας ανέφερε: "Εγώ είμαι ήδη στρατευμένος στην προσπάθειά σας, το ξέρετε πάρα πολύ καλά και σαν άνθρωπος που δεν έχει καπνίσει ούτε ένα τσιγάρο στη ζωή του, αλλά είμαι παθητικός καπνιστής. Αυτό δεν μπορώ να το αποφύγω, θα το αποφύγω μονάχα όταν θα πεισθεί ο κόσμος για τις επιβλαβείς συνέπειες του καπνίσματος. Και απορώ πώς έχουν προχωρήσει άλλες χώρες με το ίδιο δύστροπους λαούς όπως είναι και ο ελληνικός, παραδείγματος χάριν ο ιταλικός, όπου εκεί έγινε γενική αποδοχή και τήρηση των κανόνων. Εμείς ακόμα είμαστε στην προσπάθεια. Πάντως, είναι μία προσπάθεια για την οποία σας συγχαίρω και έχω στρατευθεί από την πρώτη στιγμή γιατί τη θεωρώ πάρα πολύ σημαντική".

"Ήδη η κυρία Μακρή έχει βγάλει σειρά εγκυκλίων και μάλιστα πολλές φορές έχει δυσαρεστήσει και ψηφοφόρους της στην προσπάθεια αυτή. Αλλά πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα και η Ελλάδα να ακολουθήσει τα βήματα των υπολοίπων κρατών. Και δεν μπορεί να φαινόμαστε ότι είμαστε οι μόνοι που δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε σΆ αυτόν τον τομέα. Και θεωρούμε ότι με σας επικεφαλής, ένα βήμα παραπάνω θα κάνουμε", κατέληξε από την πλευρά του ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Βάσω Καλυβιώτη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα






Σχετικά άρθρα

«Λάθος του υπουργείου Υγείας για τα σκευάσματα κωδεΐνης»
4 φαρμακοποιοί αντιδρούν στην απένταξή τους από τη θετική λίστα
Εστάλησαν τα πρώτα SMS με τις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων για δωρεάν μαστογραφία
Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου
ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο