Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Υπηρεσίες στο φαρμακείο: value for money!

12/5/2017 9:37:42 πμ
Γιατί πρέπει να διευρυνθεί το φάσμα των υπηρεσιών που προσφέρουν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Έρευνα, που διεξήχθη από μεγάλη εταιρεία ερευνών της Ιρλανδίας, την Behaviour and Attitudes Research Company, έδειξε ότι οι φαρμακοποιοί μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του κόστους στον τομέα της Υγείας, αν τους επιτραπεί να διευρύνουν τις υπηρεσίες που παρέχουν στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Από την έρευνα βγήκαν τα εξής αποτελέσματα:

  • Το 86% των πολιτών απάντησαν ότι οι φαρμακοποιοί παρέχουν το «value for money», δηλαδή η υπηρεσία που παρέχουν αξίζει τα χρήματα που παίρνουν
  • Το 93% των πολιτών δήλωσε ότι θα ήθελε να δει στο φαρμακείο υπηρεσίες, όπως μέτρηση της πίεσης του αίματος ή της χοληστερόλης με λογικό κόστος
  • Το 78% του κοινού θεωρεί τους φαρμακοποιούς προσιτούς για να τους μιλήσουν για προβλήματα ή θέματα υγείας.

Η έρευνα διεξήχθη σε 1014 άτομα, μετά από αίτημα της Ένωσης Φαρμακοποιών της Ιρλανδίας (Irish Pharmacy Union - IPU) και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν στο Εθνικό Συνέδριο Φαρμακοποιών της χώρας.

Νέοι φαρμακοποιοί

Σύμφωνα με την Catriona O'Riordan από την IPU, σε ομιλία της στο συνέδριο, οι φαρμακοποιοί έχουν τα προσόντα να παρέχουν περισσότερες υπηρεσίες από αυτές που τους επιτρέπονται στη χώρα τους και αυτός είναι ένας από τους λόγους που τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να προσελκύσουν νέους ανθρώπους στο επάγγελμα, και εξηγεί:

«Υπάρχουν στοιχεία ότι οι νέοι φαρμακοποιοί δεν ενδιαφέρονται να εργαστούν σε κοινοτικά φαρμακεία και συχνά εγκαταλείπουν το επάγγελμα και ακολουθούν σταδιοδρομία σε άλλους τομείς. Οι λόγοι γι' αυτό ποικίλλουν, αλλά γνωρίζουμε ότι ένας σημαντικός παράγοντας είναι ο υπερβολική και αυξανόμενη γραφειοκρατία, σε συνδυασμό με την αντίληψη ότι οι επαγγελματικές δεξιότητές τους είναι ανεπαρκείς σε σύγκριση με τους συναδέλφους τους σε άλλες χώρες.»


Για παράδειγμα, στην Αγγλία ο ρόλος του φαρμακοποιού είναι πιο εκτεταμένος σε σύγκριση με την Ιρλανδία, καθώς οι φαρμακοποιοί επιτρέπεται να συνταγογραφούν φάρμακα για μικρής σημασίας ασθένειες!


«Οι απόφοιτοι των φαρμακευτικών σχολών αισθάνονται απογοήτευση από τη μη αναγνώριση και τη μη "εκμετάλλευση" των γνώσεων και δεξιοτήτων τους από το σύστημα» συνεχίζει η O'Riordan και καταλήγει:

«Για να γίνει ο κλάδος πιο ελκυστικός στους νέους, είναι απαραίτητο να επεκταθεί το φάσμα των υπηρεσιών των φαρμακοποιών και να εξασφαλιστεί ότι οι νέοι θα ασκήσουν το επάγγελμα που επέλεξαν, αντί να λειτουργούν ως γραφειοκράτες».


Μετάφραση από εδώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο