Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΠΦΣ

2/1/2017 5:12:33 μμ
Δείτε τι αλλάζει για τους ασφαλισμένους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



 

Υπεγράφη σήμερα η επέκταση της συλλογικής σύμβασης προμήθειας φαρμάκων μεταξύ Υπουργείου Υγείας, Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) και Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.). Με την επέκταση της σύμβασης, αλλάζει ο τρόπος αποζημίωσης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, αναλώσιμων υλικών και θεραπευτικών σκευασμάτων ειδικής διατροφής που χορηγούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία όλης της χώρας.


Πλέον, οι πολίτες θα προμηθεύονται προϊόντα και υλικά, χωρίς να προπληρώνουν ή καταβάλλοντας –όπου προβλέπεται – μόνο τη συμμετοχή τους. Πρόκειται για ιατροτεχνολογικά προϊόντα και υλικά, όπως για παράδειγμα αναλώσιμα για το σακχαρώδη διαβήτη, ιατρικές συσκευές υποστήριξης αναπνευστικών προβλημάτων, καθετήρες, προϊόντα κατακλίσεων καθώς και σκευάσματα ειδικής διατροφής.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η διαφάνεια και ο πλήρης έλεγχος της διάθεσης των παραπάνω προϊόντων, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Συγκεκριμένα, όλα τα προϊόντα θα χορηγούνται μέσω των φαρμακείων με σήμανση όπως φέρουν οι συσκευασίες φαρμάκων (ειδικό barcode για κάθε είδος).


Σημειώνεται ότι στη σύμβαση που υπεγράφη, υπάρχει πρόβλεψη – σύμφωνα με το νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχής Υπηρεσιών (Ε.Κ.Π.Υ) που σύντομα ολοκληρώνεται - και για τους ανασφάλιστους Πολίτες (με βάση το Νόμο 4368/2016) οι οποίοι το προσεχές διάστημα θα μπορούν να προμηθεύονται τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και υλικά με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που χορηγούνται στους ασφαλισμένους.


Η σύμβαση υπεγράφη από τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, τον πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Σωτήριο Μπερσίμη και τον πρόεδρο του Π.Φ.Σ. κ. Κωνσταντίνο Λουράντο, παρουσία του αντιπροέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλου και του μέλους του Δ.Σ. Π.Φ.Σ κ. Σεραφείμ Ζήκα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης