Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Multimedia

τελευταία νέα


Ξανθός: 225 ευρώ είναι η επιβάρυνση για κάθε φαρμακείο από το νέο rebate

13/6/2018 10:32:32 πμ
Και αφορά το 2ο εξάμηνο του έτους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
Για τα ανακουφιστικά μέτρα υπέρ των ασθενών μίλησε από το βήμα της βουλής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το Μεσοπρόθεσμο ΠΔΣ 2019-2020.

Στο επίκεντρο έθεσε το θέμα των γενοσήμων και τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν για τους ασθενείς αλλά και το σύστημα υγείας, εφόσον οι πωλήσεις τους αγγίξουν ετησίως το 40% της συνολικής αγοράς φαρμάκων.

Ωστόσο, αναφερόμενος στους φαρμακοποιούς και την επιβάρυνση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, βάση της οποίας οι φαρμακοποιοί θα πληρώνουν στον ΕΟΠΥΥ rebate 0,8% επί της λιανικής τιμής κάθε φαρμάκου που έχει τελειώσει η πατέντα του (off patent), σημείωσε πως αυτή η απόφαση θα επιβαρύνει κάθε φαρμακείο με το ποσό των 225 ευρώ, το δεύτερο εξάμηνο του έτους (2018).

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως πράγματι τα φαρμακεία θα έχουν ένα ακόμη οικονομικό βάρος, εκτίμησε όμως πως η επιβάρυνση θα καλυφθεί με την έκπτωση που θα λαμβάνουν όταν επιτυγχάνεται η προώθηση γενοσήμων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024






Σχετικά άρθρα

Perfectil TV SPOT:
Γνωρίστε τη σειρά προϊόντων Perfectil μέσω του νέου τηλεοπτικού σποτ
ΠΦΣ:
Τηλεοπτικό σποτ για το ρόλο του φαρμακοποιού
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ:
Βίντεο για τα 40 χρόνια του Όμίλου
Βάλε μάσκα! Βάλε SKIN REVERSE!
Το νέο τηλεοπτικό σποτ της Farmeco για τη SKIN REVERSE της COVERDERM