Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΤΥΠΕΤ: Σε λειτουργία η ηλεκτρονική θεώρηση συνταγών

6/4/2017 11:50:25 πμ
Από Δευτέρα 10/4/2017
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ) θέτει σε λειτουργία την ηλεκτρονική θεώρηση των συνταγών των φαρμάκων, όπου βέβαια αυτή απαιτείται, από τη Μεγάλη Δευτέρα 10/4/2017.

Από αυτήν την ημερομηνία και μετά, οι ηλεκτρονικές συνταγές που απαιτούν θεώρηση δεν θα χρειάζεται πλέον να προσκομίζονται ή να αποστέλλονται με fax στο Ταμείο για έγκριση, αλλά η έγκριση θα δίνεται ηλεκτρονικά.

Η διαδικασία

Κατά τη στιγμή της έκδοσης της συνταγής και σε περίπτωση που η συνταγή πρέπει να θεωρηθεί, το σύστημα αυτόματα θα ζητά από το γιατρό να καταχωρίσει το κινητό τηλέφωνο του ασφαλισμένου, στο οποίο θα μπορεί ο ελεγκτής γιατρός να επικοινωνήσει αν υπάρξει ανάγκη για διευκρινίσεις ή σε περίπτωση απόρριψης της συνταγής.

Η ηλεκτρονική θεώρηση θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες από τις 8πμ μέχρι τις 2μμ. Όσο για τις συνταγές, που εκδίδονται τις εργάσιμες ημέρες μετά τις 2μμ ή σε μη εργάσιμες ημέρες, θα θεωρούνται την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα το πρωί.

Συνταγή, για την οποία απαιτείται θεώρηση, δεν θα μπορεί να εκτελεστεί στο φαρμακείο, αν δεν έχει θεωρηθεί πριν από τον ελεγκτή γιατρό.

Ποιες συνταγές απαιτούν θεώρηση

Υπενθυμίζεται ότι θεώρηση απαιτείται σε όλες τις συνταγές αξίας 100-599,99 ευρώ, εκτός αν έχουν εκδοθεί σε μονάδα συνταγογράφησης ΤΥΠΕΤ.

Η διαδικασία για τις συνταγές των 600,00 ευρώ και άνω παραμένει η ίδια, δηλαδή θα προσκομίζονται ή θα αποστέλλονται στην αρμόδια υπηρεσία του Ταμείου με όλα τα απαραίτητα έγγραφα, προκειμένου να περάσει από την Υγειονομική Επιτροπή. Μετά την έγκριση της Επιτροπής, η συνταγή θα θεωρείται ηλεκτρονικά, ώστε να μπορεί να εκτελεστεί στα φαρμακεία και ο ασφαλισμένος θα ενημερώνεται σχετικά στο τηλέφωνο που καταχωρήθηκε κατά την έκδοση της συνταγής.


Το έργο αυτό γίνεται σε συνεργασία με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης, τη γνωστή Η.ΔΙ.Κ.Α., η οποία και έχει την ευθύνη της εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των φαρμάκων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής






Σχετικά άρθρα

Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024