Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Multimedia

τελευταία νέα


Τσικανδηλάκης: Η αλήθεια για τις ελλείψεις στην αγορά

30/9/2015 1:14:49 μμ
Όλο και λιγότερα φάρμακα έρχονται στα φαρμακεία και δεν ευθύνονται το capital control...
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
Σε δηλώσεις του στο Ράδιο 9,84, ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου Γιάννης Τσικανδηλάκης μιλάει για το τεράστιο -και όχι σημερινό- πρόβλημα των ΜΟΝΙΜΩΝ ελλείψεων φαρμάκων στην αγορά (διαχωρίζεται από τις περιστασιακές ελλείψεις), το οποίο -κατά τη γνώμη του- πρέπει να αντιμετωπιστεί με δραστικά μέτρα από το υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Τσικανδηλάκης απορρίπτει τις φήμες ότι για τις ελλείψεις ευθύνονται η αυξημένη ζήτηση και τα capital controls (η κορτιζόνη που βρίσκεται σε έλλειψη κοστίζει 2,50 ευρώ) και παραπέμπει ότι πρόκειται για έμμεσο εκβιασμό από τις φαρμακοβιομηχανίες προς την πολιτεία...

Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τα παιδικά εμβόλια (που κακώς μεν αλλά μπορούν να γίνουν και 1-2 μήνες μετά) αλλά γιγαντώνεται με τις ελλείψεις σε φάρμακα που έχουν άμεση ανάγκη οι ασθενείς, όπως είναι οι ινσουλίνες και η κορτιζόνες.
.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Λίλιαν Ατσάλη, Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΓΆ Παθολογικής Κλινικής του Metropolitan General εξηγεί πώς λειτουργούν
Σύνολο 233 σκευάσματα παρουσιάζουν προβλήματα επάρκειας






Σχετικά άρθρα

Perfectil TV SPOT:
Γνωρίστε τη σειρά προϊόντων Perfectil μέσω του νέου τηλεοπτικού σποτ
ΠΦΣ:
Τηλεοπτικό σποτ για το ρόλο του φαρμακοποιού
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ:
Βίντεο για τα 40 χρόνια του Όμίλου
Βάλε μάσκα! Βάλε SKIN REVERSE!
Το νέο τηλεοπτικό σποτ της Farmeco για τη SKIN REVERSE της COVERDERM